Dobrú chuť

Dobrú chuť

Autor: SME.sk
Dobrú chuť je týždenný podcast denníka SME o jedle, jedení, varení aj kulinárstve. Pripravujú ho Tomáš Prokopčák, Adam Valček a Nikola Bajánová a ich hosťami sú osobnosti zo slovenskej gastronomickej scény. V každej epizóde tiež predstavia svoju obľúbenú suroviny a nejaký kuchársky fígel.

Podcast Dobrú chuť je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Zoznam epizód (15 epizód)

00:43:14
  
11.03.2020

Nagy z Humbuku, Polievkárne a Otta! Na prvom mieste je vždy hosť

Gastronómia má mnoho podôb. Vážené, naleštené reštaurácie s perfektnou prezentáciou a servisom, aj zapadnuté putiky, kde vám dajú niečo domácke. Môžu to byť viacchodové menu, alebo miesta, kde si vyberiete medzi pár polievkami. Seriózne reštaurácie a vinárne, ale aj rýchle bistrá a netradičné pop-up...
00:35:57
  
04.03.2020

Mandlove: Zo zdravotných problémov mi pomohla láska ku kvalitnému jedlu

Radi maškrtíme. a radi sa o maškrtení rozprávame. Všetky tie zákusky a koláče, torty a tortičky, skrátka ľúbime dezerty a ľúbime sladké. A dnes to bude o sladkom opäť. Pôjde však o maškrtenie iné. základom koláčov, o ktorých sa rozprávame nie je maslo, smotana, mlieko a dokonca ani múka. Martina Grň...
00:48:39
  
26.02.2020

Čoje: Pokúšali sa ma podplatiť, neznášam to

Jedlo je vášeň. Alebo by teda aspoň mala byť. A, nuž viete ako to s vášňami chodí: zrazu ani neviete ako a neustále o nich rozprávate. Dávate všetkým navôkol najavo. A niekedy, niekedy to prerastie do ešte vážnejšieho vzťahu.Vtedy pomáha založiť si napríklad blog. Alebo konto na sociálnych sieťach....
00:39:15
  
19.02.2020

Aké sú naše najobľúbenejšie miesta na jedenie

Normálne to vyzerá nejako takto: zavoláme si hosťa, ktorý nám rozpráva, ako sa robí dobrý hamburger, bao žemľa, fish and chips, ako spraviť buchtu, dorobiť skvelé víno či modernú piváreň.Pýtame sa na jedlo aj na podnikanie, či sa dá zarobiť na koláčoch aj exkluzívnych dezertoch. Ale čo viete vlastné...
00:30:39
  
12.02.2020

Buchtáreň: Chceli sme čosi naše, tak predávame buchty

O sladkom sa rozprávame veľa a radi. Ale buchty, nuž tie nemusia byť nevyhnutne len sladké. Napokon, cesto a v ňom plnku nájdete takmer kdekoľvek na svete. Aj keď buchty - také tie naše - pochádzajú zrejme niekde zo stredoeurópskeho regiónu.A práve o buchtách a knedliach vo všetkých ich podobách sa...
00:43:28
  
05.02.2020

Slobodné vinárstvo: Nie som fabrika, také víno robiť nechcem

Rozprávať sa o dobrom jedle bez dobrého vína... nuž, to takmer nemá zmysel. Môžete dávať prednosť takému alebo onakému, môžete milovať tradičné odrody či novošľachtencov, sladšie či kyslejšie s bublinkami či bez... ale dobré víno, to je skrátka pôžitok.A pôžitok, ktorý sprevádza ľudstvo tisíce rokov...
00:31:28
  
29.01.2020

Tacos a burritá, ktoré chutia našim aj Mexičanom. Grizzly Tacos z Bratislavy

Reč už bola o hamburgeroch, hot dogoch, fish and chips, či na Slovensku ešte netradičnejších bao buchtičkách. Street food je však ešte oveľa oveľa pestrejší. Aj preto sa dnes vyberieme za ďalšou jeho súčasťou, ktorou sú burritá či tacos a jedlá im podobné. Hosťami Dobrej chute sú súrodenci Peter a L...
00:52:01
  
22.01.2020

Prišiel k nám kňaz a keď to videl, začal sa radšej modliť

Tá vôňa. Zrazu zastavíte, sadnete si, možno zavriete oči a ocitnete sa na chvíľku inde. Tá chuť, keď sa zem dotkne čokolády a karamelu, alebo marhúľ, vanilky či čili. Horká aj trochu sladkastá, kyslá a občas málo, málinko slaná. Komplexná chuť.Dobrá káva je zázrak a je až otázkou, ako mohli naši pre...
00:41:18
  
15.01.2020

Le Miam: Je to punk, ponúkajú iba drahé a dobré dezerty

Pattisier alebo pastry chef je tradičné miesto v reštaurácií. Dokonca miesto z klasickej brigade de couisine, kuchynskej hierarchie ešte z 19. storočia. Jednoducho, je to človek, ktorý šéfuje zákuskom a koláčom a pečeniu a všetkému tomu okolo.Lenže, naša dnešná hostka nie je šéfkou dezertov v nejake...
00:33:10
  
08.01.2020

Dobrú chuť: Najzaujímavejšie miesto na jedenie?  Choďte do Trnavy

Dejiny moderného človeka pokojne môžeme nazvať – aj – dejinami piva. Pivo a jeho pitie si užívame prinajmenšom sedemtisíc rokov, možno oveľa dlhšie. Niektorí vedci vám dokonca povedia, že prvé poľnohospodárstvo neprišlo preto, lebo sme sa chceli usadiť.Nie, naši predkovia chceli alkohol.A tak ako dl...
00:43:27
  
18.12.2019

Fertucha: Kam zmizli koláče, ktoré piekli naše babičky

Možno máte iné spomienky. No tie moje sú takéto: stojíme okolo kuchynského stola u babky, ktorá naň naťahuje cesto na štrúdľu.Alebo spolu pečieme buchty, všetko je od múky… a keď sa o ne o niekoľko rokov neskôr pokúsim sám a nevydaria sa, so smiechom mi hovorí, že v recepte predsa chýbajú niektoré s...
00:37:40
  
10.12.2019

Na bloček si počkal, kým oprášia pokladňu. Ilúzie o gastrobiznise búra Oto Kóňa

Nikto netvrdí, že to je ľahká práca. Dokonca ani stredne ťažká. To, čo ale počuť častejšie je, že obchádzanie a porušovanie pravidiel prevádzkami, sťažuje situáciu tým, ktorí sa snažia podnikať poctivo. Mnohí nie sú schopní potom zarobiť slušné peniaze a popri tom cenami konkurovať ostatným.Oto Kóňa...
00:37:28
  
20.11.2019

Martin Labanc: Neverili by ste, čo sa všetko na streetfoode nesmie

Foodtrucky a mobilná kuchyňa zažívajú boom. Na Slovensku sa to deje v posledných rokoch, dokonca k nim utekajú vážení šéfkuchári. A jedným z nich je práve Martin Labanc a jeho Poľná kuchyňa. V druhej epizóde podcastu Dobrú chuť sa s ním rozprávali Tomáš Prokopčák a Adam Valček.
×
Náš web používa cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie jeho služieb, bez osobnej identifikácie jednotlivých používateľov. Pri používaní nášho webu však môžu naši partneri využívať cookies, ktoré sú personalizované, ale iba v prípade ak ste im už takýto súhlas udelili. Chcem vedieť viac.
OK