Podcast:Dobrú chuť

Le Miam: Je to punk, ponúkajú iba drahé a dobré dezerty

15.01.2020
Pattisier alebo pastry chef je tradičné miesto v reštaurácií. Dokonca miesto z klasickej brigade de couisine, kuchynskej hierarchie ešte z 19. storočia. Jednoducho, je to človek, ktorý šéfuje zákuskom a koláčom a pečeniu a všetkému tomu okolo.Lenže, naša dnešná hostka nie je šéfkou dezertov v nejakej zážitkovej reštaurácií. Koncept fine diningu sa síce rozhodla ponechať, no všetko ostatné zahodila preč: výsledkom je haute cousine, v ktorej nájdete iba dezerty.Je ňou spolumajiteľka francúzskej ani nie tak cukrárne, ale skôr laboratória na dezerty Le Miam Barbora Puškáčová. A pýtať sa jej budeme, prečo sa vôbec rozhodla robiť koláčiky... a keď už, prečo rovno koláče zo sveta vysokej gastronómie.Dobrú chuť je týždenný podcast denníka SME o jedle, jedení, varení aj kulinárstve.

Podcast Dobrú chuť je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

×
Náš web používa cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie jeho služieb, bez osobnej identifikácie jednotlivých používateľov. Pri používaní nášho webu však môžu naši partneri využívať cookies, ktoré sú personalizované, ale iba v prípade ak ste im už takýto súhlas udelili. Chcem vedieť viac.
OK