ŽRÚTI

ŽRÚTI

Autor: ZAPO
Podcast plný fajnového jedla. Lebo jedlo...má byť zážitok.

Podcast ŽRÚTI je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Zoznam epizód (56 epizód)

37:54
  
pred 2 dňami

KARÉ Z HOVÄDZIEHO PENISU (ft. Rudo Fejes)

Maďarský Talian so slovenskými koreňmi, ktorý fandí AC Milánu, a.k.a. Rudo Fejes. Prečo dal prednosť Slovensku pred Talianskom a prečo tam vôbec bol? Sušená treska, takzvaná Bakala — šialená chuť, no smrad, čo zobud&ia...
31:15
  
24.01.2025

ZAUJÍMAVOSTI Z VNÚTORNOSTÍ

Rudo vs. 11 fotení: Ako vyzeral jeho východniarsky "gastrovesmír"? Švajčiarsky nožík – najlepší pomocník na náhodný večierok. Nová prevádzka v Mýte pod Ďumbierom – čím je výnimočn&aac...
34:28
  
18.01.2025

GAULT & MILLAU NA SLOVENSKU

Máme to tu… Prečo ste Miša nepočuli posledné dva mesiace a aký je jeho nový projekt? Obrovský celosvetový bedeker, čo všetko je hodnotené a aké sú kritériá zalistovania? Myslím si, že Slovensko m...
28:56
  
11.01.2025

VEČER SI FUKNEŠ HVIEZDNY PRACH

Rekapitulácia roku 2024. Foodtripy, akcie, brunche, dojmy, pojmy, a čo by sme spravili inak. Ktoré slovenské a zahraničné reštaurácie sme navštívili? Predsavzatia na tento rok – veľmi by som chcel navštíviť poľské Mic...
34:25
  
29.12.2024

POHÁNKA NAD ZLATO

"Tatárčane pirohy". Z čoho sa vlastne vyrábajú? "Ja som nevedel, že niečo ako bryndzové pirohy existuje. Vždy bolo na slano, sladko... ale bryndza?" Dobrý bar spoznať podľa toho, či má kvalitné Negroni. Ako vyzerá zážitková rus&ia...
29:53
  
22.12.2024

UDON REZANCE V KAPUSTNICI

Suši na Vianoce a prečo podľa Davida ryba nie je mäso? Ako vyzerá Rudova prejedačka na Štedrý večer? Neznášam vanilkové rožky hneď po krupici. 24., 25., 26. a vždy iné menu. Palma ako vianočný stromček? Rezeň ješ celý...
39:12
  
14.12.2024

VLASY PÁNA TYMIÁNA

Gastro filmová produkcia v štúdiu 300. Čo všetko zahŕňa nakrúcanie receptov a prípravy jedál na vysokej úrovni? Vždy som túžil priniesť na Slovensko svetovú produkciu, no u nás je to takmer nezaplatiteľné. Demiglas z...
34:27
  
06.12.2024

RYBIE KOŽE A VÝCHODNIARSKY ŠPECIÁL

Miesto 7 chodov 11. Prečo je Martin Harich fanúšikom ŽRÚTOV? Kde nájdete najlepšie raňajky na Slovensku? Zmrzlina zo zlatej cvikly a chrenu. Bratislavčan na východe objavuje suvidované sójové „zadné“. Veľkokrtíšsky fotograf a trnavský influencer zdieľajú svoje know-how o východoslovenskom gastre. ZA...
37:10
  
29.11.2024

KURACIE SASHIMI (ft. Tomáš Lysý)

Ktoré ryby sú afrodiziakálne?K ustriciam sa musíš „prejesť“ tak, ako sa k šampanskému treba „prepiť“.Chceš japonský nožík? Tak sa vyber do Japonska.Reštaurácie „only for Japan“.Ako obchodovať s Japoncami?Mydlil sa trikrát, a potom vošiel do vody. Na japonskej swingers párty som ešte nebol, ale raz s...
41:07
  
23.11.2024

BUKAKE POLEVA (ft. Zuzana Krížová)

Bude z toho bukake poleva alebo trojka s Rudovou manželkou. Vajcia vypredané – z čoho piecť? Chcela som upiecť svoju prvú tortu, a tak som si povedala: “Idem na to! Veď čo na tom môže byť ťažké?” No, a takto to dopadlo. Tú fotku, ako to nakoniec vyzeralo, radšej nechceš vidieť!Cukrárka Zuzana Krížov...
50:05
  
15.11.2024

GRÓF GÉCZY

„Potajomky jedávam Kofilu v špajzi, mimo pohľadu detí.“ Čo znamená celiakia pre gastronómiu a aké podniky si pri potravinových alergiách vyberať? Dá sa začať podnikať v gastre aj na vyludnených miestach? Zakladateľka Kávičkárov Simona Budinská a všetky jej odporúčania, kam za kvalitnou gastronómiou,...
30:56
  
08.11.2024

FOODTRUCK NA CINTORÍNE

Duo Maduar vo Zwickeri, hrob pripravený ako stôl na stolovanie, čokoládové rakvičky namiesto vencov, a ubytovanie priamo v obývačke U Nás Doma! Potešenie z kvality v Espresobare a naozaj nezvyčajne milá obsluha v Reštarte. Toto všetko a oveľa viac ťa čaká v našej epizóde! ZAPO odporúča: DAJ SLINU A...
32:33
  
02.11.2024

ČIERNY, TVRDÝ A DLHÝ

Koreniny zohrávajú dôležitú úlohu v kulinárstve i tradičnej medicíne. V kuchyni sú neodmysliteľné, pretože dodávajú jedlám výraznú chuť, vôňu a často aj farbu, čím obohacujú kulinársky zážitok a umožňujú rozmanitosť chutí. O rôznorodých farmách na koreniny s Robo (Yogy Spices) ZAPO odporúča: Ženské...
27:13
  
25.10.2024

ORGANIZOVALI SME HVIEZDNU AKCIU

Ako spraviť za 3 dni z holého priestoru michellinsky gastro zážitok. Lístky predané, no v podstate nemáš nič pripravené a pár hodín pred akciou potrebuješ zaviesť ešte aj vodu a techniku. Ako sa nám podarila brutálna akcia v Refinery Gallery a koľko námahy sa oplatí vyprodukovať kvôli chuťovému pôži...
39:54
  
18.10.2024

MIESTO BEDEKRU, KAVEKER

Káva je ako tichý rozhovor medzi svetlom a tmou. Rituál, chvíľa, keď sa svet zastaví a ostáva len prítomnosť – hrejivá, povzbudzujúca… Dosť bolo romantiky, chceli ste epizódu o našich top kaviarňach, tu to máte, vy kávopiči! ZAPO odporúča: ZHASLO SA SVETLO A ZAČALO TO  https://open.spotify.com/episo...
29:16
  
12.10.2024

ČO TO PESTUJE POD UV LAMPOU? (ft. Monika @mamismicrogreens)

Mikrobilinky sú na Slovensku čoraz populárnejšie pre ich bohatý obsah živín a jednoduché pestovanie. Ide o mladé výhonky zeleniny, byliniek alebo obilnín, ktoré sa zberajú v počiatočnej fáze rastu. V ktorých slovenských reštauráciách sa používajú? Aké náročné je ich pestovanie? Ktoré sú ich benefity...
34:48
  
04.10.2024

HARRY POTTER A VOLDEMORT FINE DININGU

Obsluha v cene ako práca v top svetovej reštaurácii. What you wish for, kde sú hlavným chodom ľudia samotní. Menu ako gastro horor. Hunger - príbeh skromnej kuchárky , Ratatouille pre decka aj dospelých, The Founder vs McDonald, Boiling point a omnoho viac typov na gastro filmy počas usmoklenej jese...
34:03
  
28.09.2024

RYBIE OČI A ÚTOK NÓRSKYCH DÔCHODCOV

Old dock, new dock, médium dock. Prečo nás chceli zbiť dôchodcovia? S fľašou šampaň sa vždy čaká lepšie. Večera ako z kinohitu “Menu”. Namiesto sabráže vŕtačka, salmon eye a dramatická hudba s top michelinom pod hladinou mora.  ZAPO odporúča: Vypla ma zbíjačka  https://open.spotify.com/episode/6Y3e2...
33:40
  
20.09.2024

AUTÁ, SUMCE, CHOBOTNICE A 6 FLIAŠ CHAMPAGNE

Ako vyzerá top gastro v Maďarsku. Rating vyhľadávaných bratislavských reštaurácii a jeden pohár vina v Nuda bare. “Ako to už chodí, nebol to jeden pohár, ale 6 fliaš. Hovorím, nechoďme tam, lebo to skončí zle... Nieee tento krát pôjdeme, len tak dáme si jednu fľašu a pôjdeme!” NEXT? BAROTRAUMA S FAC...
35:36
  
14.09.2024

TURBOT JE KAMBALA PO SLOVENSKY

Je to proste fakt blbosť, aby človek, ktorý je vegán, čo je úplne v poriadku a ja tomu veľmi fandím, aby chodil proste do vyslovene mäsového konceptu a vyžadoval, aby dostal fakt niečo chutné a nádherné. To sa proste fakt nedá. NEXT? DVAKRÁT GELUJ A RAZ CIEVKUJ  https://open.spotify.com/episode/7LK6...
34:58
  
06.09.2024

BEZ SERVÍTKY ŠPECIÁL

Za zatvorenými dverami relácie Bez servítky! Priblíženie pohľadu na zákulisie, ako to celé prebiehalo, pretože často počúvam od ľudí, že je to celé zmanipulované, nahrané, no vôbec to nie je tak. Viac sa dozvieš v aktuálnej epizóde. NEXT? Spláchol celé kura  https://open.spotify.com/episode/7mndjVMq...
41:08
  
30.08.2024

GASTRO V OSLE

Dream job - čašník v Nórsku. Práca je tak ocenená, že sa vlastne ani "tringelty" nezvyknú dávať. Ale podľa mňa je na Slovensku ten "tringelt" daný aj tým, že ti je čiastočne tých ľudí, ktorí v tom gastre robia aj ľúto, že proste chceš im dať, aby mali aspoň na autobus domov. NEXT? Spláchol celé kura...
39:43
  
23.08.2024

DÁ SA ZBAVIŤ VÝCHODNIARA V PODCASTE? (ft. Fero Sedlák)

Vysoká úroveň veľkokapacitnej závodnej kuchyne. Ľudia nadávajú na to, že vo fabrikách sa zle varí, ale bohužiaľ je to odraz toho, koľko sa do toho investuje. Keď ti poviem, že sa musíš zmestiť do 4,20€, tak to bude iné ako keď ti poviem 7,80€. Za ten peniaz sa to jednoducho lepšie nedá navariť. NEXT...
38:47
  
16.08.2024

SLOVENSKÝ LINGUINI BEZ POTKANA

Človek keď chce, tak nemusí praxovať v nejakej pizzérii, alebo podradnej polotovarovej reštaurácii, ale keď chce na sebe naozaj makať, tak môže robiť v jednej z najlepších na Slovensku a učiť sa hneď od začiatku tú správnu cestu. Určite je to ťažšie, je to bolestivejšie, ale stojí to za to. NEXT? Tu...
34:40
  
09.08.2024

KEĎ TI PARADAJKA PRIPOMENIE HRÁŠOK

3 hviezdy Michelin a v bedekri Gault & Millau 19 z 20, čo má v podstate 15 z 5000 reštaurácii v celom francúzsku, reštaurácia L' Assiette Champenoise, hodnotenie úplne šialené, obrovský zážitok v komplexnosti. Tešil som sa, že zažijem ťažkú obrusovú, francúzsku, klasickú, reštauráciu, práve naop...
Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.