ŽRÚTI

ŽRÚTI

Autor: ZAPO
Podcast plný fajnového jedla. Lebo jedlo...má byť zážitok.

Podcast ŽRÚTI je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Zoznam epizód (29 epizód)

34:59
  
pred týždňom

VER SVOJMU SOMELIÉROVI AKO ZUBÁROVI (ft. Tomáš Šajgal)

Aj to, že nezasahuješ do toho vína je veľký zásah. Sú to naturálne vína, pri ktorých ľudia majú zapamätané že kalné, choré, smradľavé, nič dobré. Mne osobne sú tieto nízko zásahové vína veľmi sympatické. Keď tam nie sú zbytočné konzervanty, číridla a to víno sa vyvíja samo, potom má oveľa väčší chuť...
33:35
  
12.07.2024

CHORVÁTSKE RYBY, MORAVSKÉ GASTRO A LIPTOVSKOJÁNSKE REŠTAURÁCIE

Otázkový špeciál. Ktorá z vytipovaný bratislavských "reštík" vás sklamala a naopak ktorá nepopulárna pozitivne prekvapila? Aké ryby kupovať na trhu v Chorvátsku? Obľúbené gastro miesto na Morave? Najlepšie reštaurácie Liptovský Ján a okolie? Kvalitné  reštaurácie v Opatiji? Pochválili sme manželky,...
41:50
  
05.07.2024

VONKU NA HOUSEBOATE SNEŽÍ A JA TAM BRÚSIM ŠPIKOVÉ KOSTI

Na kvalitnej stáži síce nezarobíš "money", ale zarobíš si skúsenosti, ktoré sú v gastre neodmysliteľnou súčasťou. Je to dobrá investícia, lebo to môže znamenať, že ak sa na tej stáži uchytíš, tak ťa reálne vedia zamestnať bez toho, aby si tam musel robiť nejaké ďalšie skúšky, alebo čokoľvek iné. NEX...
34:50
  
28.06.2024

SLOVENSKÉ KREVETY A.K.A. DRŽKY

Skvelý spôsob ako sa dostať do dobrého gastra, je napríklad food festival, ktorý sa spája s takouto neviazanosť, super  atmošku, že das si možno dva poháre vina viacej a tak úplne inak interagujes s ludmi ako keď ideš na večeru, a len tam sedíš niekde. Čerstvé potraviny s doručením až k vám domov  h...
39:02
  
21.06.2024

FARMA VLČÍ MAK

Že sú napríklad reštaurácie, ktoré si ešte stále zakladajú na tom, aby mali celý rok ponuku rovnakú a to znamená, že ak teda chcú na nejaký produkt paradajky, tak musia byť celý rok tie isté a ponuka by mala byť stabilná. NEXT? NEVESTA, KTORÁ OGRCALA STÍHAČKU  https://open.spotify.com/episode/4rBszH...
34:20
  
14.06.2024

NADČASOVÁ ŠUNKOVÁ ROLKA

Vidíš... a zase je to naše jedlo, ktoré nemusí mať žiadny svoj názov... Že paprikáš, bryndzové halušky, alebo “Košická kapsa, zbojnícka”. Že proste máš to len z tých surovín, ktoré tu rastú všade a pritom super jedlo a nemusí sa to nijako volať a je to proste naše tradične jedlo. NEXT: S “CESNIČKOU”...
47:04
  
07.06.2024

RUDO UKÁZAL BANÁNIK

Mišelinske bistrá v Chorvátsku sú drahšie ako "trojhviezda" v Girone. Akonáhle máš hviezdu, tak tam tie ceny idú strašne vysoko. Niekto mi poslal, že reštaurácia mimo guide - 190€. Každý pohár vina pri parringu v reštauráciách stojí 15€. NEXT? TRI DECI VODKY A XANAX  https://open.spotify.com/episode...
46:26
  
31.05.2024

DOBRÁ GEJŠA NIKDY NIE JE ZLÁ GEJŠA

Človek drží červenú šálku v ruke a pozerá sa na dokument o tom, ako tá jeho káva, ktorú drží bola hnilá, plesnivá, a on si bude ďalej chlipkať a vôbec sa mu to nespojí, že toto sa deje. NEXT? ČEŠKA NA BUCKETLISTE  https://open.spotify.com/episode/2Ej...
35:39
  
25.05.2024

MARGARITA SE SOLÍ, PROTŘEPAT, NEMÍCHAT

Správny ľad používa presne tak veľa reštaurácii, ako je počet reštaurácii v ktorých ťa pozdravia aj odzdravia. Keď predávaš coctail za 10-15€ tak si môžeš dovoliť tam dať 0,40-0,50€ v ľade, tá jedna kryha nech ťa stojí dajme tomu euro. NEXT? ako spoz...
46:59
  
17.05.2024

CHYTĽAVÉ MEXIKO

Na Slovensku "tacosky" sú ako keby chtiac-nechtiac exotické jedlo. Ak to niekto robí, tak to nerobí s tou istou motiváciou a v tom istom koncepte ako Mexiko. Musíš tomu urobiť nejakú prezentáciu a nadstavbu, aby si to ľudia kúpili. NEXT? ZO ŠPINAVÉHO...
39:14
  
11.05.2024

PODNIKATEĽ NIE JE INÝ ŽIVOČÍŠNY DRUH, TIEŽ MUSÍ PLATIŤ

Každý, kto príde, lebo vie, čo tam varia, bude spokojný, lebo to uvaria z toho najčerstvejšieho a dobrého, tým pádom sa ľudia budú vracať. Robiť to skratka čerstvo, tak ako si to dáš od babičky. NEXT? mudruj tam, kde j*beš! ft. Katežina  https://open...
40:23
  
03.05.2024

ČO ŤA NEZABIJE, TO ŤA NEPOSILNÍ

Mi hovorí: “To cesto ma byt morbido”, pýtam sa šéfa, že čo znamená "morbido", a on že "duro", a ukázal mi akože vztýčenú ruku. A ja "Ahaaa, že mäkké", a už som vedel že jemné! :D NEXT? mudruj tam, kde j*beš! ft. Katežina  https://open.spotify.com/epi...
38:29
  
26.04.2024

KABRIOLETOM ZA FINE DININGOM

Ako sa Maďari brilantne pasujú so zážitkovou gastronómiou v Pajta Barn a prekvapivo vkusne doladeným wine pairingom, v zaujímavej lokalite umiestnenej na príjemnom mieste. NEXT? Pizza v tvare hocičobežníka  https://open.spotify.com/episode/6ot2L7oJdf...
45:14
  
19.04.2024

NOVÁ DOBA, HOST VYHAZUJE VRCHNÍHO!

“Kam idete?”“No však k vám sa najesť.”“No tak počkajte ešte dofajčím.” 😄 NEXT? CRÈME BRÛLÉE  https://open.spotify.com/episode/7cHbvuR2mzeD4DFulWKpPZ?si=0618d7ef1df24898  Podcasty ZAPO vám tento tyždeň prináša MTBIKER  https://www.mtbiker.sk/  - najvä...
47:41
  
13.04.2024

TELEPORT PO SLOVENSKÝCH FOODTIPOCH

Každé euro je dôležité, preto od dnes žiadne fajndajningy a mišelinky, dnes už len menučko do 5, 50 :D  Gastro v regiónoch. Keď ideš niekam na výlet, tak si ochotný chyby v gastre odpustiť. NEXT? aký je dokonalý darček pre ženu?  https://open.spotify...
54:35
  
05.04.2024

HIŠA FRANKO, GRIČ A CRNO ZRNO /slovinský bedeker

K temnému záveru tohto výletu sa dostaneme postupne... Tortellini plnené medvedím mäsom aj jeden a ten istý syr na 6 spôsobov – od čerstvého až po 8 rokov zrejúci!  https://www.hisafranko.com/en/  Chute na hrane aj trasľavé dezerty  https://www.youtu...
37:23
  
29.03.2024

VIEZLI SME TAM 200 ČERSTVÝCH RAKOV

Tu ani na chirurgii nemáme tak čisto ako v nórskej michelinskej reštaurácii. Aj vo varení existujú „majstrovstvá sveta“ a „olympiáda“. Našim hosťom bol Paťo, Headchef Hotela Lomnica   https://www.instagram.com/patrik_pokryvka/  NEXT? tá jazva ťa robí...
38:29
  
23.03.2024

MICHELIN MILUJE SLOVINSKO

Prečo na Slovensku stále nemáme michelinskú hviezdu...   Podcasty by ZAPO môžeš počúvať už aj na Youtube a nezabudni nám dať odber  https://www.youtube.com/@ZAPOTV  Produkcia @zruti.podcast by ZAPO @zapoofficial
44:01
  
15.03.2024

NAŠE GUILTY PLEASURES /Q&A

Vyprážanému syru by som sa nevysmieval...  Ale na úvod čerstvý zážitok z Barcelony, boli sme v Enigme  https://enigmaconcept.es/  NEXT? PEKLO V PAPULI naživo! Príď na predvolebný guláš, ktorý v piatok 22. marca navaria chlapci z podcastu Peklo v Papu...
48:45
  
08.03.2024

CÍTIM SA JAK TAKÁ FOAGRA /stoneónová Praha

Carpaccio z teľacej hlavy aj vyprážané pivo. Praha je lacnejšia aj chutnejšia ako Bratislava. Gastronomicky hore, urbanisticky dole. Chcem ležať vo vani zasypaný kaprími hranolkami... NEXT? A teraz nebudú mať kuchárky v kantínach čo jesť!  https://op...
39:37
  
03.03.2024

NOMA A ALCHYMISTA /Kodaň

Rasmus VI. a kodaňská karma. Náš Copenhagen Food Trip stál za to! Okrem bazovej wafle, tá bola fakt hnusná. Klopanie na dvojtonové dvere  https://alchemist.dk/  dáma v kožuchu na odpadkovom koši, Blázon v kríkoch, divný kalamár aj fejková ustrica ako...
31:38
  
23.02.2024

SOM RÁD, ŽE TAM NEVISEL PICASSO

Ďatle s tatarákom alebo malina v cherry paradajke? Sushi s degustáciou sójových omáčok bol nečakaný zážitok z Nitry. Po akcii Menu štyroch rúk v Spišskej Sobote sme si opäť položili otázku, prečo vlastne na Slovensku stále nemáme michelinskú reštaurá...
47:03
  
16.02.2024

ZIMA NA FAERSKÝCH OSTROVOCH – Čučpajs v Kokse

V Thajsku naháňali slovenskú reštauráciu.
Slovenská ryba je mrazený losos.
Losos je dnes druhé kura. Okrem finediningu si doma varíme špagety s morcadellou.
Ľudia by sa mali naučiť robiť si rezervácie v reštauráciách. NEXT? Kry sa, zlato, bombardujú ...
43:55
  
09.02.2024

JAR V BARCELONE – Rozšafní sme zháňali... helikoptéru

Stredofóbia, 50 odtieňov hrášku, Rudova bublina, Jordiho karfiol a 100 tisíc druhov vína. Podelíme sa s tebou o náš najväčší zážitok minulého roka s 32 chodmi za hranicou bežných chutí – dáš to do úst a vybuchne ti hlava! NEXT? No, tu ma asi nejdú ch...
19:40
  
22.01.2024

LETO NA SARDÍNII – Ostrov zakliaty v čase

Chlieb je katastrofa a v reštauráciách ťa obsluhujú 70-roční čašníci. „Nahovno“ gastro na Sardínii je stále dobré gastro, nájdeš tam 52 zalistovaných michelinských reštaurácií. Ale štvorchodové degustačné menu tam nemáš šancu dojesť :) NEXT? V MONGOL...
Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.