#41_ZBO: Soľ: V kuchyni má nezastupiteľné miesto, je však skutočne nad zlato?
Pri bežnom počutí slova SOĽ si automaticky predstavíme kuchynskú, teda chlorid sodný (NaCl). Vo všeobecnosti patrí soľ medzi esenciálne látky, pretože aj „sodík“, aj „chlór“, ktoré ju tvoria, sú pre náš život nevyhnutné. Napriek tomu je dôležité používať ju s vedomím - „ničoho príliš a všetko s mierou“. Aj pre ňu totiž platí, že jej primeraný príjem je nevyhnutný, zatiaľ čo nadmerný už zdraviu škodlivý. Množstvo denne skonzumovanej soli si preto treba vedieť ustrážiť.
Podcast Potraviny KRAJ je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.