Tomáš Šajgal: Ku znalosti vín sa treba v prvom rade prepiť

08.04.2020

Hovorí sa, že súčasná koronakríza a dobrovoľná izolácia z nás nakoniec urobí buď fantastických kuchárov alebo totálnych alkoholikov. Podgast sa zvyčajne snaží prispievať k tomu prvému... ale tento týždeň bude výnimkou.

Hosťom najnovšej časti je jeden z najznámejších slovenských someliérov Tomáš Šajgal. Dlho pôsobil v jednej z najlepších slovenských reštaurácii Fou Zoo, dnes funguje na voľnej nohe a okrem someliérstva sa venuje aj školeniu gastropersonálu v oblasti gastronómie, chuti, ale aj etikety. Je expertom nielen na vína, ale aj na destiláty. To všetko vie majstrovsky párovať s jedlom. A aby toho nebolo málo, vyzná sa aj v chuti vody, o ktorej vie rozprávať rovnako pútavo ako o víne. Aj vďaka svojmu mladému veku si aktuálne úplne majstrovsky poradil aj s koronakrízou a začal robiť domáce online degustácie. Vopred vám povie, aké jedlo a pitie si objednať a potom už len sledujete livestream, ochutnávate to, čo Tomáš a dozvedáte sa o tom úžasné postrehy a poznatky, ktoré by vám normálne ani nenapadli.

Podcast Podgast by Čoje je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Kategórie:Jedlo
×
Náš web používa cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie jeho služieb, bez osobnej identifikácie jednotlivých používateľov. Pri používaní nášho webu však môžu naši partneri využívať cookies, ktoré sú personalizované, ale iba v prípade ak ste im už takýto súhlas udelili. Chcem vedieť viac.
OK