Diana Kušická o bio víne, poctivom hospodárení v súlade s prírodou a čo všetko môže obsahovať fľaša vína, keď nejde iba o prírodné prísady
#13 Vo vinohradoch žila odmalička. Vášeň jej otca prerástla do rodinného vinárstva a spoločne založili prvý ekologický vinohrad na Slovensku. Jeho krédom sa stalo porozumenie s prírodou a vrátili sa k tradičnému hospodáreniu na pôde. Milujem nasledujúce dve vety, sú z článku, ktorý uvádza ako zdroj citátu jej otca a príde mi to najlepšie zhrnutie ich filozofie -
“Moderné víno je prírodné. Nie je návratom do praveku ľudstva, ale sebaspytujúcim pohľadom súčasníka na to, ako žiť v súlade s prírodou a spolu s ňou tvoriť nápoj prekračujúci hranicu ľudského sveta“
Možno som len zaujatá, pretože milujem víno a milujem vinárstvo Domin & Kušický, ale fascinuje ma koľko práce sa skrýva za takýmto poctivým produktom jednej fľaše bio vína. Bežne dostupné veľkovýrobné vína zo supermarketu jednoducho nie sú najlepší kamarát môjho žalúdka. Záhadne sa však všetky moje príznaky, ako mi víno „robí zle“ vytratili, keď som prešla na naturálne bio vína. V čom je teda ten rozdiel? Prečo sa z obalu vína nedozvieme, čo vlastne obsahuje? Okrem tejto vážnej otázky som však Dianu celkovo vyspovedala o úspechoch celej rodiny aj vinárstva a neviem sa dočkať, ako vám tradične formou instagramovej súťaže darujeme balíček ich produktov a vín, aby ste aj vy mohli oceniť lahodnosť a ľahkosť takto pestovaného vína.
Podcast Osobný Experiment je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.