Labákový Podcast InUPS 📚

Labákový Podcast InUPS 📚

Veda od A po T je heslo Výskumného centra Agrobiotech. Vďaka týmto podcastom sa zamilujete do vedy, výskumu a inovácií aj vy 👩🏼‍🔬 Spolu budeme spoznávať zaujímavosti vo vede 🧪a vyspovedáme mnohých vedcov 🧑🏻‍🔬 Naším mottom je: "po vedecky, ale stále zrozumiteľne". Tento podcast vznikol s finančnou podporou projektu InUPS "Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinových systémov". www.inups.uniag.sk

Podcast Labákový Podcast InUPS 📚 je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Zoznam epizód (21 epizód)

24:59
  
24.07.2025

Zemiaky, bandurky, grule. Superpotravina naša každodená.

V dnešnej epizóde sa spoločne s doc. Ing. Evkou Ivanišovou, PhD. porozprávame na tému zemiaky. Odkiaľ pochádza táto populárna príloha? Aké účinky má na naše zdravie? Majú si športovci pridávať zemiak do smooties? To všetko sa dozviete v dnešnom podcaste.
25:33
  
10.07.2025

Konopa. Super rastlina a rastlina budúcnosti.

V dnešnej epizóde sa spoločne s doc. Ing. Evkou Ivanišovou, PhD. pozrieme na históriu a potenciál technického konope. Na čo sa používala a na čo sa stále používa? Dozviete sa v dnešnej epizóde.
23:26
  
20.06.2025

Celpo: Chutne, dobre ale hlavne zdravo!

V dnešnej epizóde sa budeme rozprávať s Ing. Jozefom Murínom, ktorý nám priblíži zákulisie firmy Celpo. Ich začiatky, ako pokračujú a čo plánujú.
21:13
  
15.04.2025

Cukor náš každodenný

V dnešnej epizóde sa spolu s Ing. Evou Ivanišovou, PhD. pozrieme bližšie na históriu cukru. Dozviete sa, ako cukor dostal svoje meno, odkiaľ k nám prišiel a iné zaujímavosti.
20:37
  
11.04.2025

Soja produkt - Inovácie spojené s chuťou

V dnešnom diely privítame Daniela Harušťáka a Tomáša Harušťáka. Otec so synom, ktorý pokračujú v rodinnej tradícií vo firme Soja produkt. Ako vznikla táto firma? Čo všetko ponúka? Aké sú momentálne inovácie v spracovaní sóje? Ktorý výrobok je najlepší? To všetko sa dozviete v dnešnej časti Labákovéh...
25:53
  
17.12.2024

Inovatívne Sušienky s Fortifikovanou Hlivou – Zdravie a Chuť v Jednom

Objavte jedinečné sušienky obohatené o selén a aktívny glukán z fortifikovanej hlivy ustricovitej! Inovatívny spôsob výroby spája zdravie s výnimočnou chuťou a prináša revolúciu v zdravej výžive. Zistite, ako môžu tieto sušienky obohatiť váš život i trh spoločne s Ing. Evou Ivanišovou, PhD. a Ing. M...
28:15
  
29.10.2024

Som cudzinec na Slovensku. Kto mi pomôže?

Pozvanie do dnešného podcastu prijali Natália Schneiderová aNicole Šefránková, predstaviteľky Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM)na Slovensku. Povedia nám, ako pomáhajú cudzincom na Slovensku, koľko jazykov ovládajú, či dokonca ako ich osloviť a nájsť. Príjemné počúvanie!
19:40
  
12.07.2024

Medziľudské konflikty. Prečo vznikajú a ako ich riešiť.

V dnešnej epizóde privítame Dr. Janu Kollár Rybanskú, PhD., ktorá sa zameriava na medziľudské vzťahy či už doma alebo na pracovisku. Spoločne si povieme niečo o konfliktoch, ktoré zažil určite každý z nás. Je to dobré keď nemáme konflikty? Poďme to spoločne zistiť.
13:28
  
11.07.2024

How to create graphical abstract?

In today's episode, we will talk with Peter Búran, about how to effectively create a graphical abstract for your work. This podcast was created thanks to the DETECT! - Deep Tech Creativity project.
24:19
  
06.07.2024

Automatizácia nielen v poľnohospodárstve

Do dnešného podcastu prijal pozvanie doc. Ing. Vladimír Cviklovič, PhD., ktorý získal ocenenie za významný prínos v riadiacich a navigačných algoritmoch pre oblasť autonómnej mobilnej robotiky pretavený do dvoch funkčných prototypov autonómnych mobilných robotov. Tento podcast vznikol vďaka projektu...
11:20
  
12.12.2023

Čo je to EIT a čo všetko nám prináša?

V dnešnej časti si Mišo pozval zaujímavého hosťa. Je ním prof. Ing. Adriana Kolesárová, Phd. ktorý nám prezradí čo sa skrýva pod skratkou EIT. Tak neváhajte a poďte to zistiť!
20:05
  
13.04.2023

Pre kvalitu netreba ísť ďaleko 😇

V tejto časti sme sa rozprávali s Mgr. Michalom Zlatým, ktorý je zakladateľom Michalových konzervární. Dozvieme sa niečo o vzniku firmy, o ich výrobkoch a hlavne ako začať svoj StartUp ✅Tento podcast vznikol s finančnou podporou projektu inUPS "Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinový...
31:18
  
07.03.2023

Ako chutia vesmírne potraviny s Marvin Moncada, Ph.D. CFS.

Nový diel Labákového Podcastu InUPS sme venovali Dr. Marvinovi Moncada z ďalekej Severnej Karolíny, kde pôsobí. Najprv sme si trošku posrandovali v podcaste a vyspovedali Dr. Moncada, ako sa mu páči Slovensko. Dr. Moncada je špecialista v oblasti potravinovej technológie. Jeho výskum je zameraný na...
18:18
  
20.12.2022

Vianočné desatoro od Výživy s Nikol 🎄

10 odporúčaní, ako sa nezblázniť počas Vianoc ⛄️Tento podcast vznikol s finančnou podporou projektu inUPS "Inovačné zoskupenie na podporu udržateľných potravinových systémov".
29:25
  
28.11.2022

Kvety 🌸, hmyz 🦗 a iné pochutiny

Tento podcast vám zaručene rozšíri obzory o tom, čo všetko sa dá konzumovať 😇 S Ing. Evkou Ivanišovou, PhD., potravinovou technologičkou, vedkyňou sme sa rozprávali o rôznych druhoch hmyzu 🦗, s ktorými aj vo svojej vedeckej činnosti pracuje, čo všetko vyrába spolu so svojimi študentmi. Aké má táto k...
24:35
  
07.11.2022

Medy s pridanou hodnotou 🍯

Ing. Ladislav Kohút, PhD., výherca súťaže InUPS nám porozprával o svojom projekte "Medy s pridanou hodnotou". Prezradil nám aj mnohé užitočné informácie ohľadom výberu medu, aktuálnych problémov včelstva, ale aj význam a potenciál svojich výrobkov.Tento podcast vznikol s finančnou podporou projektu...
Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.