Cukrárka Jožka Zaukolcová vyštudovala teológiu. Pomohla mi nájsť odpovede na mnohé otázky, vraví hviezda Pečie celé Slovensko
35:05
Podcast: Ide o nás

Cukrárka Jožka Zaukolcová vyštudovala teológiu. Pomohla mi nájsť odpovede na mnohé otázky, vraví hviezda Pečie celé Slovensko

08.11.2024
Aj kvôli nej si mnohí diváci sadajú v nedeľu večer k televíznym obrazovkám. Jozefína Zaukolcová pôsobí v súťažnej šou Pečie celé Slovensko. Nie je však len cukrárkou s dlhoročnou praxou, niekoľko dekád pôsobí aj ako pedagóg v škole. A nie všetci tušia, že okrem odborného štúdia má aj teologické vzdelanie. V jej živote podmienilo množstvo rozhodnutí a dalo odpovede na mnohé otázky. "V tom veku rozmýšľate nad rôznymi životnými otázkami a chcete ísť nejakým smerom. My sme boli rodina žijúca vo viere a ja som našla odpovede na určité otázky. Bola som veľmi šťastná, že som to vyštudovala," uviedla v relácii Ide o nás Jožka Zaukolcová. Ako to mala s dilemou medzi cukrárčením a teológiou? Čo hovorí na to, keď ľudia vravia, že jej profesia je boží dar? Ako vníma účinkovanie v Pečie celé Slovensko? Čo ju stále drží v školstve a prečo nemá rada, keď ľudia pred ňou spochybňujú svoje vlastné pečenie? To všetko a mnoho ďalšieho sa dozviete v novej epizóde relácie Ide o nás. Dozviete sa tiež: - je Jozefína Zaukolcová ranné vtáča alebo nočná sova?- Jožka priznala, že bola "protekčné dieťa", ale našla svoju životnú misiu- 18 rokov na súťažiach, ale prečo nikdy neodišla za prácou mimo Slovenska?- čo jej dáva práca v školstve a ako vníma dnešných študentov odborných škôl- koľko študentov sa naozaj venuje po skončení školy cukrárčine- ako sa do cukrárčiny premieta inflácia a zdražovanie- prečo sa Jožka po skončení odborného štúdia rozhodla pre štúdium teológie- po 20 rokoch začala učiť znovu náboženskú výchovu- viera ma sprevádza celý život, hovorí Jožka Zaukolcová- náboženstvo a cukrárčenie, ako sa dajú skĺbiť a čo má prevahu- prečo si myslí, že Pečie celé Slovensko sa stalo fenoménom- naučila sa niečo od súťažiacich? - pečú podľa Zaukolcovej Slováci dobre a z kvalitných surovín?- a aký recept by odporúčala na blížiace sa Vianoce?

Podcast Ide o nás je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.