
47:03
Podcast: Fitshaker Podcast
# 165 Janka Balážová: „Vysoko citliví ľudia intenzívne spracúvajú rôzne vnemy, čo ich môže vyčerpávať.“
14.12.2023
Janka sa viac ako 13 rokov venuje ľudskému potenciálu a pôsobí ako ambasádorka empatie na pracovisku a transformačná sprievodkyňa lídrov. Za posledné roky sa zameriava na tému empatie a vysokej citlivosti u ľudí. Pri svojej práci sa opiera o nástroje metodickej empatie, terapeutickej metódy rozvoja osobnosti – psychofonetiky, koučingu a kombinuje ich tiež so skúsenosťami z oblasti behaviorálneho pohovorovania a talent managementu. Tentokrát sme sa rozprávali na tému vysoká citlivosť u ľudí. Väčšina empatov a vysoko citlivých ľudí, ani netuší, že patrí k unikátnym pár percentám z celkovej populácie. (Empati tvoria 2% a vysoko citliví ľudia 15 - 20%.) Len málokto z nich zažil v živote také situácie, kedy iní ľudia uznali či ocenili ich vysoko citlivý nervový systém, dokorán otvorené srdce či vnímanie energií a neviditeľných sfér. Celý svoj život prežívajú v nevedomosti, ako môžu žiť vo svojom strede, prejavovať svoje jedinečné vlastnosti a zároveň sa cítiť vo svete bezpečne. Častý scenár je, že sa vydávajú jednoduchšou cestou - opúšťajú svoje empatické JA. Robia to z praktických dôvodov a preto, aby zapadli medzi ostatných. Dôsledok? Roky sa emocionálne i energeticky ničia. Naučia sa skrývať svoje skutočné JA a namiesto toho si vytvoria prepracovné, no aj tak nedostatočné, brnenie. Lenže brnenie nikdy nedokáže nahradiť zdravé hranice či starostlivosť o seba.
Podcast Fitshaker Podcast je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.
Autor: fitshaker.sk
Kategórie: Zdravie a kondícia