Petr Havlíček o bílkovinách | Ideální poměr rostlinné vs. živočišné. Nadýmání. Protein na pečení?
42:35
Podcast: Fitness007

Petr Havlíček o bílkovinách | Ideální poměr rostlinné vs. živočišné. Nadýmání. Protein na pečení?

25.03.2024

Výživový specialista Petr Havlíček odpovídá na vaše otázky ohledně příjmu bílkovin. Zajímá vás, kvalitní rostlinné vegan zdroje proteinů? ➡️ Jak je správně započítávat do kalorických tabulek a jak bílkoviny upravovat?

0:00 Úvod 0:40 Je pravda , že né každá bílkovina je zcela využitelná pro tělo? Když si zapisuju do kalorických tabulek, ale tělo si z nich nevezme všechno? 4:00 Proč jsou kalorické tabulky zkreslené? 6:30 Je živočišná bílkovina lépe stravitelná než živočišná? 7:47 Co je to Carni vore dieta a jak funguje? 9:00 Takhle si můžete poškodit fungování štítné žlázy? 14:04 Rostlinné bílkovin vs. živočišné, jaký je ideální poměr? 16:20 Kdo je flexitarián? 18:00 Kvalitní zdroje rostlinných bílkovin. 21:00 Je třeba započítávat rostlinné bílkoviny? 22:40 Mohou se bílkoviny kombinovat se sacharidy? 25:00 Může vysoký příjem bílkovin za zvýšenou plynatost a nadýmání? 30:50 Znehodnotí se protein tepelnou úpravou? 33:30 Jaký protein je vhodný na pečení? 36:07 Dají se ořechy a ořechová másla považovat za zdroj bílkovin? 38:00 Které mléčné výrobky lze považovat za zdroj bílkovin?

Podcast Fitness007 je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Autor: Fitness007
Kategórie: Zdravie
Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.