
#BOZP pod lupou 45_ Bezpečnosť zreje s vínom a s Gabrielom a Petrom
V tejto epizóde podcastu BOZP pod lupou sa pozrieme na to, aké pracovné riziká číhajú vo vinárstve – od vinice až po pivnicu. Zistíme, prečo nestačí len milovať víno, ale treba aj vedieť, ako sa pri jeho výrobe nezraniť (a nezabudnúť dýchať v kvasnom opare). Či už ste vinár, degustátor, alebo len zvedavý poslucháč, táto epizóda vás naladí na bezpečnú vlnu.
Hosť: Gabriel Czapala odborný enológ vo Vinárstve VELKEER, Veľký Kýr
Peter Masný - súkromný vinár Vráble
Moderátor: Ing. Lenka Pénzešová Švecová, MBA
Hudba: Palo Chodelka
Obsah:
- Nebezpečenstvo pri zbere: nože, nožnice.
- Slnko, hmyz a BOZP – klimatické podmienky ako riziko pri práci vo vinici.
- CO₂ nie je len bublinkový problém – riziká nadýchania oxidu uhličitého počas fermentácie
- Tlakové zariadenia a bezpečnostné minimum – čo hrozí pri výrobe vína pod tlakom.
- Prešovanie a lisovanie hrozna – ako zabezpečiť, aby lis neublížil viac než len hroznu
- Bezpečné postupy a prevencia – čo nesmie chýbať v žiadnom vinárstve, ktoré to s BOZP
myslí vážne.
- Degustácie a súťaž
🎉 Súťažná otázka: Ako vzniklo špeciálne víno Tri Ruže, ktoré vinárstvo VELKEER vytvorilo ako jedinečné cuvée?
Zapoj sa do súťaže, vyplň formulár a správnu odpoveď:
https://forms.office.com/e/ikuuFHtUbU
Kontakt:
web: www.ohsas.sk
mail: ohsas@ohsas.sk
office: 0945 453 460
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/88973683/admin/feed/posts/
Facebook: https://www.facebook.com/ohsas.sro
#BOZPpodLupou #podcastBOZP #BOZPbezHranic
Podcast Bozp pod lupou je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.