
Epizoda 42 Jak se testuje lepek v potravinách
Čísla alergenů, podrobné složení, stopy, miligramy. Schválně, kolikrát denně čtete na jídle etikety? Pro nás bezlepkáře je to jediná spolehlivá orientační mapa bezpečného jídelníčku. V tomto díle se podrobněji podíváme na to, kdo a jak složení kontroluje a testuje, a to v rozhovoru s Danou Gabrovskou z Výzkumného ústavu potravinářského, která je také odbornou garantkou potravinářství Společnosti pro bezlepkovou dietu.
Podcast Bezlepkářky je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.