35:23
Podcast: Zvedkyne
O hmyze na tanieri
20.01.2022
Dali by ste si po cvičení hmyzí protein? Ponúkli by ste návšteve hmyziu klobásu?
Prečo by malo byť výživovo lepšie konzumovať hmyz, ako bežné hospodárske zvieratá? Cíti chrobák/červ bolesť? Sme evolučne prispôsobení na túto stravu a v čom je lepšia? Aký môže byť environmentálny dopad chovu hmyzu, v porovnaní s hovädzím dobytkom, pre našu planétu? A ako vyzerajú hmyzie farmy? Na všetky tieto otázky prišiel babám odpovedať Ing. Martin Masár, ktorý vyštudoval potravinársku chémiu a biotechnológie na chemickej fakulte VUT v Brne a pracovne sa venuje hlavne doplnkom stravy a poradenstvu v oblasti výživy.
Navyše porozprával o svojom super projekte @entoway - proteinovom doplnku stravy z jedlého hmyzu a zaujímavých plánoch a návrhoch nových produktov z hmyzu do budúcnosti.
Pokiaľ hľadáte udržateľný, inovatívny a zdravý protein, rozhodne vyskúšajte www.entoway.com
_ _ _
Ak by ste chceli @z_zvedkyne podporiť v ich práci, môžete tak učiniť cez https://www.patreon.com/zvedkyne a prispieť babám na kávičku/čaj k práci, dobrý drink po nahrávaní, prípadne sa môžete aktívne zapojiť do tvorby podcastu a rozhodovať o tom koho si baby pozvú a čo sa budú pýtať, alebo sa môžete s babami osobne stretúť a pokecať si :-)
Podcast Zvedkyne je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.