
Prečo jeme, keď necítime hlad? Tajomstvo emočného jedenia.
Prečo nás to ťahá k jedlu, keď sme vystresovaní, smutní alebo aj keď sa cítime šťastní? Emočné jedenie nie je len o slabšej vôli – je to hlboko zakorenený mechanizmus, ktorý súvisí s chémiou mozgu, spracovaním emócií a naučenými vzorcami správania. V tejto epizóde sa pozrieme na vedecké poznatky o emočnom jedení, jeho príčiny, ako funguje v našom mozgu a prečo diéty tento problém neriešia. Možno si v tom nájdeš aj seba – a možno konečne pochopíš, prečo sa z tohto cyklu nedá dostať len silnou vôľou.
Podcast Za hranicami taniera: Výživa, emócie a psychika je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.