01:06:36
Podcast: Všesvet podcast
S10E13: CESTY ZA JEDLOM (LIVE) - Od sušenej opice k michelinu
02.01.2024
Na rezervácie v michelinskej reštaurácii sa môže čakať aj mesiace a za niektoré degustačné menu si zaplatíte aj šesťsto eur. Na druhej strane môžete byť pri cestovaní po najmenej turistických krajinách sveta nútený si vybrať medzi masívnymi živými húsenicami a údenými opicami. Cestovanie za gastronómiou sa stáva čoraz populárnejším spôsobom, ako spoznávať jednotlivé krajiny sveta. Spájajú sa s tým aj strety s inou kultúrou stravovania, omyly pri objednávkach či používaní príboru alebo skúšanie nezvyčajných a niekedy aj nechutných potravín a ingrediencií. Na živom nahrávaní Všesvet podcastu v predvianočnej Starej tržnici sme sa aj s troma hosťami rozprávali o tom, ako chutí storočné vajce, prečo si Juhokórejčania k bryndzovým haluškám naložili aj džem alebo kde sú etické hranice pri jedle. Cestovateľ Martin Navrátil z blogu Travelistan napríklad hovoril o tom, ako vás v Číne môžu za zapichnuté paličky v jedle vyhodiť z reštaurácie a prečo je sŕkanie v poriadku. Majiteľ kórejského bistra Banchan Ervin Polívka odporúča polievku s kimči na liečenie chrípky a hovorí aj o tom, ako sa v Južnej Kórei servíruje polievka zo psa. Michal Ondriš z blogu Čiližrút zase hovorí, prečo sa Slovensko potrebuje dostať do michelinského sprievodcu a do ktorého konceptu škandinávskych reštaurácií sa oplatí investovať. Budeme radi, ak nás v tvorbe podcastu podporíte na Patreone. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nám napísať na vsesvetpodcast@gmail.com.See omnystudio.com/listener for privacy information.
Podcast Všesvet podcast je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.
Autor: Tina Hamárová a Naďa Hubočan
Kategórie: Cestovanie, Spoločnosť