42:12
Podcast: Volafka
Petra Sečkárová o láske k pivu, čapovaní piva a histórií Pilsner Urquell
21.07.2019
Petra Sečkárová je moja spolužiačka zo základnej školy v Malackách. Po skončení základnej školy išla študovať na Gymnázium a neskôr na Právnickú faktultu . Už od strednej školy, a pre mňa pomaly od nepamäti, brigádovala v Plzeňskej reštaurácií v Malackách.
Prešla od miešania drinkov až k čapovaniu piva. Chytilo ju to a začala sa viac o pivo zaujímať. Naše stretnutie po rokoch sa točilo okolo piva. Zaujímalo ma, aké to bolo vyhrať súťaž Pilsner Urquell Master Bartender v roku 2016. Petra ako prvá v histórií tejto súťaže vyhrala, pretože čapovanie piva už nie je len doména mužov. Rozprávali sme sa aj o tom, aké rôzne štýly čapovania existujú. Petra mi ukázala ako sa čapuje hladinka, šnyt či mlieko /video nájdete na FB/IG/. A takisto vysvetlila , ako my zákazníci spoznáme správne načapované pivo. A ako sama Petra povedala: „A keď ho dostaneš zlé tak ho kľudne vráť. Bude to možno impulz pre tú reštaurácia, že sa to dá robiť aj lepšie."
Pretože starou pivárskou pravdou je že : „Sládok pivo varí, ale výčapník ho robí.“
Tak sa na chvíľku zastavte a užite si rozhovor s jednou zo zaujímavých a inšpirujúcich žien z ČeskoSlovena.
Tipy od Petry na reštaurácie/bary/kluby, kde čapujú dobré pivo:
Pinoxto bar - Barcelona
Camelot - Košice
U Kemov - Banská Bystrica
U Grolla - Michalovce
Blahovka - Brno
Stropkova pivnice - Brno
Tusto Titanium - Brno
a iné, ktoré Petra spomína v našom rozhovore.
Podcast Volafka je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.
Autor: Volafka
Kategórie: Spoločnosť