Divoké bylinky zaraďujeme bežne do jedla - Diana Mozoláková, food blogerka
Divoké bylinky zaraďujeme bežne do jedla. Nepoužívame ich iba na liečenie, ale zameriavame sa na prevenciu Okolo seba máme zadarmo čerstvý, zdravý bylinkový supermarket, vďaka ktorému budeme zdravší a ušetríme aj veľa peňazí. Napríklad žihľava má 6 krát viac vitamínu C a sedmokráska viac vápnika ako mlieko. Bežne zaraďujeme divokosť do našej stravy nielen, keď sme chorí, ale ako prevenciu. Bylinky pridávame do smoothie, kaší, koláčov, zmrzliny. Viaceré divoké bylinky aj fermentujeme a odkladáme si na zimu. Všetky púčiky sa dajú naložiť a odložiť. Bylinky nedávame do mrazničky, aby sa nepoškodili. Venujeme veľkú pozornosť sezónnym bylinkám ako sú napríklad smrekové výhonky, z ktorých je výborný sirup, ale hodia sa aj do čokolády a smoothie nápoja. Púpavové kvety si môžeme aj vysmažiť a z jej koreňov vyrobiť chutnú kávu. Pravosť bylín a to, či sú jedlé si viete overiť aj v aplikácii.
Podcast TOPKY PODCAST je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.