Zrejúci syr vonia alebo zapácha? Vedci ukázali, či sú vône vrodené
Smradľavé syry, zapáchajúce mäso, prenikavé vône. Niektoré veci nám páchnu, iné považujeme za lahôdky. Otázkou ale vždy bolo, či to máme v sebe biologicky zakódované, alebo podobné pachové preferencie sú len spoločenským a kultúrnym nánosom.
Teraz to zisťovali vedci a v novej štúdii priniesli predbežnú odpoveď.
Iný tím sa zase pozrel, čo robia s našimi mozgami chudoba a kriminalita.
Viac sa dozviete v podcaste TECH_FM.
Podcast Tech_FM je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.