Pripravoval som jedálniček pre pápeža a jeho delegáciu. Bol veľmi spokojný a navrhol mi spoločnú selfie, spomína Michal Fajin.
V septembri 2021 sa na Slovensku stal udalosťou číslo jeden príchod Svätého Otca Františka.
Návšteva takéhoto druhu si vyžaduje niekoľkomesačné prípravy ku ktorým patrí aj zabezpečenie cateringu pre pápeža a celej jeho delegácie.
Hosťom epizódy bol pán Michal Fajin, hotelier, krízový manažér, riaditeľ prírodných jódových kúpeľov Číž a držiteľ svetového rekordu v príprave najväčšieho kapučína.
Práve Michal Fajin stojí za celou prípravou toho, čo a prečo sa Svätému Otcovi servírovalo.
Michal Fajin je rodák z Topoľčian. Ako mladý sníval o tom, že sa stane katolíckym kňazom. 11 rokov miništroval a často sa stretával s arcibiskupom Jánom Sokolom. V druhom ročníku na strednej škole sa dostal do Vatikánu. Zo začiatku to bral ako pracovný výlet, avšak skutočnosť, že dostal možnosť obsluhovať vtedajšieho pápežova Jána Pavla II. sa stala jedným z najsilnejších zážitkov v jeho živote. Vtedy ešte netušil, že sa situácia o niekoľko rokov zopakuje a počas návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku , bude mať na starosti catering pre samotného Pápeža a jeho delegáciu.
S Michalom Fajinom sme sa rozprávali o celom priebehu príprav a dozviete sa veľa zaujímavostí zo zákulisia návštevy Svätého Otca Františka.
Podcast TALKSLOW je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.