Šéfkuchár Martin: Mladí šéfkuchári majú vystrelené egá a pritom nevedia uvariť obyčajný vývar [ZmUPované]
Do relácie ZmUPované prijal pozvanie celosvetovo uznávaný šéfkuchár Martin Záhumenský, ktorý pôsobil a podnikal v Taliansku, ale aj v iných krajinách. Ako porovnáva Talianov so Slovákmi?
„Oni vždy majú nejakú výhovorku, vždy meškajú a vždy je nejaký problém. My, Slováci, sme oproti talianskej mentalite, čo sa týka pracovného nasadenia, niekde úplne inde. My sme zvyknutí robiť, robiť, robiť.“
Na Slovensku máme podľa Martina v gastronómii problém zohnať kvalitný personál. Ľuďom sa podľa jeho slov nechce cez leto robiť. „Aj mladí kuchári majú vystrelené egá. Hneď by všetci chceli byť superstars a pritom nevedia uvariť obyčajný vývar.“
Ako vedia Slováci ohodnotiť dobré jedlo či víno? V akej najlepšej reštaurácii jedol, aké je to pracovať v michelinskej reštaurácii a kde odporúča kupovať kvalitné potraviny? To všetko a oveľa viac sa dozvieš v najnovšom rozhovore so Simou Ondruškovou. Pre viac rozhovorov o Slovákoch v zahraničí sleduj ZmUPované.
Tento podcast ti prináša Rekrea.
Podcast Startitup podcasty je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.