34:59
Podcast: Slováci v zahraničí
Šéfkuchár Richard Bielik varí v Prahe nezabudnuteľnú sviečkovú, ktorá vyzerá trochu inak
24.01.2023
Richard Bielik pochádza z Levíc, kde študoval na hotelovej škole a hral basketbal. Basketbalová kariéra mu ale nevyšla. Odišiel do Prahy študovať na vysokú školu hotelovú, kde získal titul inžiniera a pracoval v gastre. Vystriedal viacero povolaní - bol barmanom, baristom, someliérom a neskôr si vyskúšal aj prácu v kuchyni. Teraz je z neho šéfkuchár v Prahe, v reštaurácii ZEM, ktorá sa nachádza v päťhviezdičkovom hoteli Andaz. Rišo varí staré recepty v modernom šate, tzv. českú avantgardu a japonskú kuchyňu. Jeho "svíčková" sa stala legendárnou, rovnako ako aj "mrkvový řízek". Lásku ku gastronómii čerpal od svojej slovenskej aj moravskej babičky.
Na českých stránkach píšu o slovenskom šéfkuchárovi Richardovi Bielikovi ako o úkaze českého gastra. Vypočujte si rozhovor s ním v podcaste Slováci v zahraničí.
Podcast Slováci v zahraničí je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.
Autor: Rádio Expres
Kategórie: Spoločnosť, Cestovanie