Slováci jedia príliš veľa mäsa a múčnych jedál
48:41
Podcast: SABO SEBOU

Slováci jedia príliš veľa mäsa a múčnych jedál

11.01.2021
Na Slovensku ročne pribudne 4-tisíc nových pacientov s rakovinou hrubého čreva a konečníka. Vzhľadom na počet obyvateľov sme vo svetových štatistikách na popredných priečkach... Kde robia Slováci najväčšiu chybu? Poznáme univerzálne fungujúci model stravovania vhodný pre všetkých? Je pôst potrebný? Existujú super-potraviny, alebo ide o marketing? Aký rozdiel je medzi lokálnou a dovozovou zeleninou? Stráca ovocie mrazením na kvalite? Ako sú na tom ryža, zemiaky a múčne jedlá? Sú raňajky najdôležitejšie jedlo dňa? Michal Sabo má veľa otázok, na ktoré dostanete doslova výživné odpovede. V tejto epizóde budete počuť: Maroš Krivosudský, výživový poradca z fitnessplan.sk Opravná a doplňujúca informácia k rozhovoru: Podľa Across Private Investments sa Slováci v zdraví dožívajú iba 57 rokov. Priemerný vek dožitia Slovákov sa za poslednú dekádu zvýšil o 2,5 roka. Muži sa dožívajú 73,8 roka, ženy o 7 rokov viac. Stredná dĺžka života Slovákov medzi rokmi 2000 až 2017 stúpla o štyri roky - zo 73,3 na 77,3 roka.

Podcast SABO SEBOU je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

×
Náš web používa cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie jeho služieb, bez osobnej identifikácie jednotlivých používateľov. Pri používaní nášho webu však môžu naši partneri využívať cookies, ktoré sú personalizované, ale iba v prípade ak ste im už takýto súhlas udelili. Chcem vedieť viac.