Handzuš: Tri zatvorené sezóny znamenajú pre mladý talent koniec kariéry
29:32
Podcast: Rozhovory ZKH

Handzuš: Tri zatvorené sezóny znamenajú pre mladý talent koniec kariéry

20.12.2021

"Nemôžeme byť ticho a vymeniť našu budúcnosť. Rozumieme, že situácia je ťažká pre obchody aj podnikateľov, ale ekonomické straty sa dajú vždy vykompenzovať. Straty, ktoré robíme na deťoch, sa nedajú vykompenzovať ani finančne ani nijak inak. To je strata, ktorá je devastačná, už je daná a nedá sa ničím zmeniť," hovorí bývalý hokejista Michal Handzuš, ktorý dnes vedie hokejovú školu Barani v Banskej Bystrici. 


"Ak má byť lockdown, tak nech je tvrdý lockdown, a zatvoria sa aj školy. Ale akonáhle je niečo otvorené, tak by sme deti mali prvé otvárať, a posledné zatvárať. Určiť si priority. Čo je priorita tejto spoločnosti? Ak je priorita pozerať sa dopredu, toto by mal byť spoločenský úzus. Aby sme si povedali, že ak všetko zatvoríme, tak aj deti, ale budú prvé, ktoré potom otvoríme. 


Deťom ukazujeme hodnotovo nesprávne veci. Zavreli sme ich, strácali svoje sny, a na druhej strane deti vidia, že nie všetky nariadenia sa dodržujú. Že niektoré prevádzky sú otvorené a oni musia byť zavretí. A povedia si, prečo ja to dodržujem, nemôžem robiť, čo mám rád, strácam svoje sny, no títo aj keď by mali byť zavretí, nie sú. 


Strašne hodnotovo krivíme výchovu detí. Ukazujeme im, že keď nedodržujete pravidlá, máte sa lepšie. A akonáhle začnete dodržiavať, tak vy na to doplácate. Toto sa musí zmeniť," dodáva Handzuš. 


Ako sa majú deti po tom, čo ich vláda po tretí raz za dva roky zatvorila? Ako teraz funguje hokejová škola? Čo by sa malo zmeniť v manažmente pandémie? A ako je na tom podpora mládežníckeho športu na Slovensku? Vypočujte si rozhovor Zuzany Kovačič Hanzelovej s bývalým hokejistom Michalom Handzušom. 

Ak máte pre nám spätnú väzbu, odkaz alebo nápad, napíšte nám na podcasty@sme.sk

Všetky podcasty denníka SME nájdete na sme.sk/podcasty

Podporte vznik podcastu Rozhovory ZKH a kúpte si digitálne predplatné SME.sk na sme.sk/podcast

Odoberajte aj denný newsletter SME.sk s najdôležitejšími správami na sme.sk/suhrnsme

Ďakujeme, že počúvate podcast Rozhovory ZKH.

Podcast Rozhovory ZKH je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.