Prokurátor Sepeši: Nech návrhy píše hoci aj pán Para, ale majú prejsť diskusiou
48:39
Podcast: Rozhovory ZKH

Prokurátor Sepeši: Nech návrhy píše hoci aj pán Para, ale majú prejsť diskusiou

17.01.2024

"Poškodí to celej spoločnosti. To je podľa mňa zbytočná otázka, odpoveď na ňu viete. Poškodí aj právnickej komunite. Aj politici sa zasa rozhádajú. Bolo by super, keby sme sedeli pri pracovných stoloch, nie v štúdiách. Nebude to dobré pre spoločnosť. Verím, že zdravý rozum, troška pokory, že tie egá troška skrotíme, a že sa dopracujeme ku kompromisu s ktorým budeme vedieť všetci fungovať," hovorí bývalý štátny tajomník ministerstva spravodlivosti a prokurátor Generálnej prokuratúry Peter Sepeši, ktorý rozsiahlo zanalyzoval novelu trestného zákona, ktorá je práve v parlamente.

"Máme desiatky tisíc vecí, kde budeme musieť otvoriť spis, zistiť aká je škoda a ustáliť novú právnu kvalifikáciu. Ale to musíme urobiť, až keď to v parlamente schvália. Dokopy sú to desiatky tisíc vecí, kde bude musieť prokurátor otvoriť spisy. Tých zmien je toľko a toľko súvislostí, že sa pokojne môže niekto aj pomýli," opisuje Sepeši aké komplikované bude zapracovať novelu do praxe, ak parlament nedá vyšetrovateľom a prokurátorom čas na to, aby si rozsiahle zmeny naštudovali.

Ako sa menia tresty za korupciu? Ako sa menia premlčacie doby? Ako to ovplyvní Slovensko? Ako by mala vyzerať skutočná odborná diskusia o takto závažných spoločenských zmenách? Pozrite si rozhovor Zuzany Kovačič Hanzelovej s bývalým štátnym tajomníkom ministerstva spravodlivosti a prokurátorom Generálnej prokuratúry Petrom Sepešim.


Newsletter Zuzany Kovačič Hanzelovej: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://komentare.sme.sk/t/9122/zkh-pise⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

 – 

Ak máte pre nás spätnú väzbu, odkaz alebo nápad, napíšte nám na podcasty@sme.sk

– 

Všetky podcasty denníka SME nájdete na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sme.sk/podcasty⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

– 

Podporte vznik podcastu Rozhovory ZKH a kúpte si digitálne predplatné ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠SME.sk⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sme.sk/podcast⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

– 

Odoberajte aj denný newsletter ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠SME.sk⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s najdôležitejšími správami na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sme.sk/suhrnsme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

– 

Ďakujeme, že počúvate podcast Rozhovory ZKH

Podcast Rozhovory ZKH je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.