Gastropodnikateľ Kóňa: Tu nikto nedokázal predpokladať druhú vlnu, keď sme to mesiace vedeli?
"To je ako keby politické strany dostali deň pred voľbami detaily volieb a kampane. Snažíme sa podnikať, platíme dane, odvody, máme BOZP, zdravotnú službu. A štát nič. Ja kontrahujem mäso na dva mesiace dopredu, to sa musí plánovať nákup, spotreba, logistika," hovorí gastropodnikateľ a šéfkuchár Roman Kóňa o nepredvídateľnosti rozhodnutí vlády počas pandémie.
"Kompenzácie ešte z prvej vlny riešime. Dodnes som ako prevádzka nedostal jeden email, dopis od úradu verejného zdravotníctva, že toto sa stalo a toto poďme robiť. Poďme sa baviť o tom, že chcete byť otvorení. Dávajte zamestnancov každý týždeň testovať. My nemáme detaily ani guidelines, ako sa správať v reštauráciách. Čo keď sa niekto nakazí v reštaurácii? V USA majú pravidlá, čo človek musí urobiť, ak je tam niekto nakazený. Nič také u nás nie je, iba sme čakali a dúfali, že sa druhá vlna nestane, a teraz sa stala, tak poďme zatvárať," dodáva Kóňa.
Ako sa správali zákazníci počas prvej a druhej vlny? Nosili rúška? A čo by potreboval gastrosektor od vlády? Prežijú gastroprevádzky aj druhé zatváranie tento rok?
Vypočujte si rozhovor Zuzany Kovačič Hanzelovej s podnikateľom Romanom Kóňom.
Podcast Rozhovory ZKH je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.