Roman Mlejnek

Roman Mlejnek

Autor: Roman
Pro studenty Pražské konzervatoře v době opatření proti COVID-19.

Podcast Roman Mlejnek je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Zoznam epizód (9 epizód)

16:56
  
18.05.2021

Reklama na Haydna

Bulvárně o Josephu Haydnovi a kořenech vážné hudby. Zmiňovaná a citovaná literatura: Theun de Vries: Haydnova hlava Carl Dahlhaus: Die Musik des 19. Jahrhunderts (Nineteenth-Century Music) Hendrik Van Loon: Umění M. Riley & A. D. Smith: Nation and Classical Music: From Handel to Copland Peter Va...
19:07
  
19.02.2021

Prvních 21 měsíců

O počátku života z pohledu vývojové psychologie a hudební psychologie. Pro studenty Pražské konzervatoře v době koronavirové distanční výuky. Zmiňovaná literatura: Robert Plomin: Kód života Zdeněk Matějček: Co děti nejvíc potřebují Pavel Říčan: Cesta životem Jan Poněšický: Agrese, násilí a psycholog...
18:24
  
04.01.2021

Ven z Itálie

Jak se v období baroka šířily italské hudební novoty po Evropě. Citovaná literatura: Carolyn Abbate, Roger Parker: Dějiny opery. Posledních 400 let. Praha: Argo, Dokořán 2017. Tomislav Volek: Antonio Vivaldi a česká šlechta. Opus musicum, 4, 2008. Václav Kapsa: Kapela hraběte Václava Morzina . Dise...
10:24
  
13.11.2020

Konsonance a disonance

Pár postřehů k psychologii libozvučnosti a nelibozvučnosti v hudbě. Pro studenty Pražské konzervatoře v době distanční výuky.
14:21
  
20.10.2020

Multitasking a cocktail party

Povídání o pozornosti pro studenty Pražské konzervatoře době koronvirové distanční výuky.
20:40
  
20.10.2020

Počátky opery

Povídání o tom, jak vznikla opera, pro studenty Pražské konzervatoře v době koronavirové distanční výuky.
12:22
  
24.05.2020

Podzim středověku a hudba renesance

Pár postřehů o renesanční hudbě a knize Podzim Středověku Johana Huizingy; pro studentky a studenty 1. ročníku Pražské konzervatoře v době opatření proti COVID-19.
10:03
  
03.05.2020

Kognitivní disonance

Leon Festinger a jeho výzkumy kognitivní disonance v povídání pro studentky a studenty 5. ročníku Pražské konzervatoře v době opatření proti COVID-19.
21:44
  
30.03.2020

Hudební memetika

Povídání o hudebních memech pro studenty 6. ročníku Pražské konzervatoře v době opatření proti COVID-19 Roman Mlejnek
Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.