Príručka prežitia chemika v divokej maturite

Príručka prežitia chemika v divokej maturite

Aloha chemici, nechemici a všetci naši poslucháči. My sme Jablká v urýchľovači a sme dve bývalé maturantky chémie, teraz už študentky bakalárskeho štúdia na STU FCHPT v BA, ktoré sa počas maturitného ročníka (2021/2022) rozhodli pomáhať ostatným maturantom, ktorí boli rovnako, ako my, zavretí doma 2 roky na online vyučovaní. Náš podcast je aktuálne pod prerábkou a nové časti budú vychádzať každé 2 týždne, nakoľko aj my máme školu :D Veríme, že týmto spôsobom pomôžeme ďalším maturantom a ďakujeme za vašu podporu, ktorá nás posúva vpred :) Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!

Podcast Príručka prežitia chemika v divokej maturite je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Zoznam epizód (15 epizód)

25:59
  
18.02.2022

14. MO - Prvky P4

Čo sú to P4 prvky? Kde sa s nimi stretávame? Ako ovplyvňujú chod nášho tela? To všetko a oveľa viac sa dozviete v tejto časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
29:24
  
04.02.2022

12.MO - Prvky P1 a P2

Ktoré sú to p1 a p2 prvky? Ako reagujú? Kde sa s nimi môžeme stretnúť. To všetko a oveľa viac sa dozviete v tomto diely nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
10:35
  
21.01.2022

10.MO - Redoxné reakcie

Čo sú to redoxné reakcie? Aké je to oxidujúce/redukujúce činidlo? Kedy sa s takýmito reakciami môžete stretnúť? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači :) KABOOM!!
25:14
  
14.01.2022

9. MO - Protolytické reakcie

Čo sú protolytické reakcie? Podľa čoho určujeme, čo je kyselina a čo zásada? Čo znamená konjugovaná kyselina/zásada? To všetko sa dozviete v novej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači :) KABOOM!!
08:39
  
10.12.2021

8. MO - Chemická rovnováha

Čo je chemická rovnováha? Ako ovplyvňuje priebeh chemickej reakcie? Ako ju ovplyvňujú faktory? A kde ju v praxi využívame? To sa dozviete v ďalšej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v Urýchľovači KABOOM!!
10:12
  
03.12.2021

7. MO - Chemická kinetika

Čo je to chemická kinetika? Akým vzorcom sa vyjadruje? Aké faktory ju ovplyvňujú? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
19:00
  
26.11.2021

6. MO - Termochémia a chemické reakcie

Ako vznikajú chemické reakcie? Aké poznáme chemické reakcie podľa ich mechanizmu priebehu? Čo je to termochémia? Ako ju vnímame z reálneho života? Čo s ňou má spoločné pán Hess alebo pán Lavoisier? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
14:07
  
19.11.2021

5. MO - Zmesi a roztoky

Aký je rozdiel medzi zmesami a roztokmi? Čo vlastne tieto dva pojmy znamenajú? Čo je to aerosól alebo suspenzia? Ako vieme oddeľovať jednotlivé zložky zmesí? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
11:23
  
05.11.2021

4. MO - Štruktúra a vlastnosti chemických látok

Akú štruktúru majú látky? Čo sú to kryštály? Ako ich rozdeľujeme? Aké vlastnosti majú a čo majú spoločné? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
10:13
  
29.10.2021

Bonus - Hybridizácia

Čo je to hybridizácia? Ako ju rozdeľujeme? aké rôzne zlúčeniny obsahujú hybridné orbitály? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
11:11
  
27.10.2021

Chemická väzba

Ako to, že látky držia pohromade? Čo za sily ich to spolu drží? Ako rozdeľujeme tieto pôsobiace sily? Čo je to dipól? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
11:13
  
15.10.2021

Elektrónový obal atómu a periodický systém prvkov

Aký je rozdiel medzi Z a N? Čo sú to kvantové čísla? Kto bol pán Heisenberg? A ako sú usporiadané prvky do tabuľky? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
18:37
  
07.10.2021

Štruktúra a vlastnosti látok a rádioaktivita

Z čoho sa skladajú látky? Kto sa o toto vôbec zaujímal? A na čo nám slúži rádioaktivita? To všetko sa dozviete v dnešnej časti nášho podcastu. Vaše Jablká v urýchľovači KABOOM!!
13:59
  
30.09.2021

Chémia ako veda a chemické látky

Aloha chemici, nechemici a všetci naši poslucháči :D Vítame Vás pri úplne prvej časti nášho amatérskeho edukačného podcastu, ktorým chceme pomôcť maturantom, nematurantom, chemikom či nechemikom zhrnúť učivá chémie. Veríme, že sa Vám náš projekt bude páčiť:) Čo je to chémia? Kto sa zaslúžil o prvotn...
Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.