24:13
Podcast: Pravda o klíme
Priberáme, lebo sa vyrába priveľa potravín? A keď sa potom jedlom plytvá, prečo niekto nemá čo jesť?
23.06.2024
Prečo sa jedlom plytvá všade a ako s tým súvisia estetické štandardy? Prečo reštaurácie vytvoria len jedno percento potravinového odpadu, maloobchod tri percentá a za 63% odpadu jedla sú zodpovedné domácnosti? Viete aký je rozdiel medzi dátumom spotreby a minimálnou trvanlivosťou? Prečo sa viac riadime dátumom na obale ako skúsenosťou a vlastnými chuťovými pohárikmi? Ako vyzerá príbeh avokáda a v čom je nebezpečný? Ako dostať nespotrebované potraviny k chudobným, ktorí hladujú, keď sa za rok len vo výrobe vyhodí 200-tisíc ton potravín?
O potravinách a ich kolobehu hovorí v relácii Pravda o klíme koordinátorka potravinovej pomoci pre charitu Zuzana Madajová (Free Food).
Podcast Pravda o klíme je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.
Autor: Pravda
Kategórie: Veda, Ekonomika a podnikanie