Daniel „Čoje“ Feranec v Mimóze: Popri spoznávaní jedla sa vzdelávam aj v histórii a geopolitike
49:14

Daniel „Čoje“ Feranec v Mimóze: Popri spoznávaní jedla sa vzdelávam aj v histórii a geopolitike

pred 4 dňami

„Najväčší mýtus o slovenskom jedle je predstava, že existuje len jedna dokonalá a správna verzia daného jedla. Ľudia celý život jedia halušky od mamy alebo babky, a keď im ich potom inde naservírujú s pažítkou, sú z toho pohoršení. Aj pažítka do nich patrí. V haluškách dokonca nemusí byť ani stopercentná bryndza – pred dvesto rokmi sa totiž halušky s bryndzou vôbec nejedli,“ hovorí v novej časti Mimózy foodbloger Daniel Feranec, známy aj ako Čojenko. V rozhovore sa tiež dozviete, prečo slovenská gastronómia nie je svetová, a čo znamená pojem „intenzívna vášnivá pec“.

V Mimóze s Danielom Ferancom sa (ne)dozviete:

1:20 – z akých dôvodov si založil svoj foodblogerský profil Čoje;

3:30 – ktoré momenty v ňom prebudili hlbšiu lásku k jedlu;

7:25 – kedy prišiel zlomový moment, keď začal byť známy ako Čojenko;

8:30 – či ho reštaurácie oslovujú s ponukami spolupráce;

11:00 – kedy v sebe objavil talent profesionálne hodnotiť jedlo;

12:40 – čo je podľa neho najväčší mýtus o slovenskom jedle;

17:55 – či sa ešte dá vymyslieť nové jedlo;

19:40 – v čom sa ďalej zlepšuje a vzdeláva popri spoznávaní jedla;

24:30 – ako vníma umelú inteligenciu v spojení s gastronómiou;

30:15 – či pri jedení pôsobí ako bežný stravník;

32:30 – prečo sa na Slovensku nedokážu reštaurácie udržať dlhodobo;

37:25 – či mal niekedy túžbu otvoriť vlastný podnik;

40:05 – prečo podľa neho slovenská gastronómia nie je svetová;

46:45 – či má po všetkých skúsenostiach vyššie nároky na jedlo.

Podcast Podcasty Aktuality.sk je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.