
Daniel „Čoje“ Feranec v Mimóze: Popri spoznávaní jedla sa vzdelávam aj v histórii a geopolitike
„Najväčší mýtus o slovenskom jedle je predstava, že existuje len jedna dokonalá a správna verzia daného jedla. Ľudia celý život jedia halušky od mamy alebo babky, a keď im ich potom inde naservírujú s pažítkou, sú z toho pohoršení. Aj pažítka do nich patrí. V haluškách dokonca nemusí byť ani stopercentná bryndza – pred dvesto rokmi sa totiž halušky s bryndzou vôbec nejedli,“ hovorí v novej časti Mimózy foodbloger Daniel Feranec, známy aj ako Čojenko. V rozhovore sa tiež dozviete, prečo slovenská gastronómia nie je svetová, a čo znamená pojem „intenzívna vášnivá pec“.
V Mimóze s Danielom Ferancom sa (ne)dozviete:
1:20 – z akých dôvodov si založil svoj foodblogerský profil Čoje;
3:30 – ktoré momenty v ňom prebudili hlbšiu lásku k jedlu;
7:25 – kedy prišiel zlomový moment, keď začal byť známy ako Čojenko;
8:30 – či ho reštaurácie oslovujú s ponukami spolupráce;
11:00 – kedy v sebe objavil talent profesionálne hodnotiť jedlo;
12:40 – čo je podľa neho najväčší mýtus o slovenskom jedle;
17:55 – či sa ešte dá vymyslieť nové jedlo;
19:40 – v čom sa ďalej zlepšuje a vzdeláva popri spoznávaní jedla;
24:30 – ako vníma umelú inteligenciu v spojení s gastronómiou;
30:15 – či pri jedení pôsobí ako bežný stravník;
32:30 – prečo sa na Slovensku nedokážu reštaurácie udržať dlhodobo;
37:25 – či mal niekedy túžbu otvoriť vlastný podnik;
40:05 – prečo podľa neho slovenská gastronómia nie je svetová;
46:45 – či má po všetkých skúsenostiach vyššie nároky na jedlo.
Podcast Podcasty Aktuality.sk je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.