
Fakulta biotechnológie a potravinárstva úzko prepája štúdium s praxou, vedou a výskumom
Fakulta biotechnológie a potravinárstva (FBP) Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre vlani oslávila 22 rokov svojej existencie. Aktuálne na nej študuje približne 500 študentov a ako jediná fakulta na Slovensku ponúka študijný program bezpečnosť a kontrola potravín. Jedinečný je tiež ponúkaný medzinárodný študijný program Danube Agrifood Master.
Ako uviedol v podcaste dekan FBP profesor Norbert Lukáč, fakulta zároveň inovuje svoje aktuálne študijné programy a pracuje aj na tvorbe nových študijných programov v oblasti potravinárstva, biotechnológie a biológie. Úzko prepája štúdium s praxou a má tiež veľmi bohatú vedecko-výskumnú činnosť. Popri 55 národných projektoch sa rieši na fakulte aj 12 medzinárodných projektov. V rámci svojej vedecko-výskumnej činnosti sa odborníci venujú okrem iného výskumom, ktoré sú zamerané na vývoj inovatívnych a nutrične bohatých potravín. Priestor dostávajú aj netradičné ingrediencie a potraviny, ako je napríklad cvrčková múka. Mnohé výskumy realizuje fakulta v spolupráci s univerzitným Výskumným centrom AgroBioTech.
Kde všade sa môžu uplatniť absolventi FBP? Ako je na tom Slovenská republika v oblasti potravinárstva v porovnaní s okolitými krajinami a ako prilákať mladých ľudí do potravinárstva? Vypočujte si podcast s dekanom Norbertom Lukáčom.
Podcast POĎ NA ZELENÚ! je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.