Viktória Ugorová: Informácie na etiketách by sme mali sledovať. Je dôležité vedieť, akú kávu pijeme.
34:27

Viktória Ugorová: Informácie na etiketách by sme mali sledovať. Je dôležité vedieť, akú kávu pijeme.

01.03.2023

Aj napriek tomu, že ročne sa celosvetovo spotrebuje viac ako 166 miliónov vriec kávy, mnohí z nás zabúdajú potrpieť si na jej kvalitu. Na Slovensku sa v posledných rokoch otvorilo množstvo menších pražiarní, ktoré ponúkajú rôzne kvalitné druhy aj výberovky. Či už obľubujete horkú alebo kyslejšiu kávu, zaručene vám slovenskí pražiari poradia. Aj u nás doma sme sa obzerali po lepšej káve a objavili sme Prešovskú pražiareň Epera coffee. So spolumajiteľkou Viki Ugorovou sa v tejto epizóde rozprávame o tom, aký je rozdiel medzi "supermarketovou" kávou a kávou z pražiarne. Zároveň odporúča, čo všetko by sme si pri kúpe kávy mali všímať, ak si chceme kúpiť kvalitu. Mimochodom, čudovali by ste sa, ale cenovo je dostupná viac, ako si myslíte.  Viki opisuje cestu kávy z plantáži až k našim kávovarom a zdôrazňuje, že tak, ako v iných oblastiach, aj v tejto máme my ako spotrebitelia obrovskú moc. Pýtajme sa na pôvod a nezabúdajme na všetky články dodávateľského reťazca, pretože vašu rannú kávu si môžete vypiť vďaka ťažkej a nie vždy dobre zaplatenej práci. Verím, že aj vďaka tejto epizóde sa rozhodnete podporiť slovenským pražiarov. Nápomocný vám môže byť aj Blog o káve od Ladislava Királyho, ktorý testuje, odporúča a robí kávovú osvetu pre nás, spotrebiteľov. Medzi jeho odporúčaniami zaslúžene nájdete aj prešovskú pražiareň Epera coffee. Viki ju vlastní spolu s jej tatom a hovorí aj o tom, ako sa jej podniká v rodinnom kruhu. Kávu pijeme denne, preto vám odporúčame zamyslieť sa nad jej kvalitou. V Epera coffe ponúkajú aj kávu na ochutnanie zdarma, aby ste boli stotožnení s tým, čo kupujete. Toto gesto už ocenil nie jeden zákazník. Pomôže vám nájsť kávu presne podľa vašej chuti. Ak nás počúvate z rôznych kútov Slovenska, poteší vás ich eshop www.praziarenepera.sk


Podcast Nezastaviteľné s Michelle je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.