„Zjedz ma! dokazuje, aké úžasné chute sa dajú vyčariť z obyčajných surovín,“ tvrdí bylinkárka I.Henzelyová
24:16

„Zjedz ma! dokazuje, aké úžasné chute sa dajú vyčariť z obyčajných surovín,“ tvrdí bylinkárka I.Henzelyová

16.09.2025
Hosť podcastu: IVETA HENZELYOVÁ, bylinkárka a liečiteľka Rozoberáme knihu Zjedz ma!, ktorú tentoraz napísala spolu s dcérou Auréliou Prasličkovou. Ako je rozdelená a čo ponúka? Aké sú tam typy receptov? Ako vycítiť, keď na mňa rastliny volajú - zjedz ma. Čo jesť na konci leta a pred jeseňou, aby sme sa na chladnejšie, ponurejšie počasie prichystali? Čo všetko sa dá fermentovať a prečo je to také prospešné? Ako sa pripravuje fermentovaná limonáda? Aký je presný postup? Ako sa pripravujú fermentované citróny, ako chutia ak akým jedlám sa najviac hodia? Dávame aj recept na skvelý indický dhal z červenej šošovice – prečo je tento druh taký obľúbený a čím je prospešný? A ako chutia bylinkové mafiny? Iveta robí aj rôzne semináre a prednášky po tom, ako sa jedlom liečiť...čo ľudí najviac zaujíma? Iveta knihu napísala s dcérou Auréliou Prasličkovou – v čom jej pomáhala, ako prispela? Pár slov o knihe pridá aj Aurélia. Iveta Henzelyová sa zaoberá aj gemmoterapiou, oxymelmi, či terraterapiou? Prečítajte si o nich viac.

Podcast Knižný kompas | Podcast o knihách a čítaní je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.