
24:16
„Zjedz ma! dokazuje, aké úžasné chute sa dajú vyčariť z obyčajných surovín,“ tvrdí bylinkárka I.Henzelyová
16.09.2025
Hosť podcastu: IVETA HENZELYOVÁ, bylinkárka a liečiteľka Rozoberáme knihu Zjedz ma!, ktorú tentoraz napísala spolu s dcérou Auréliou Prasličkovou. Ako je rozdelená a čo ponúka? Aké sú tam typy receptov? Ako vycítiť, keď na mňa rastliny volajú - zjedz ma. Čo jesť na konci leta a pred jeseňou, aby sme sa na chladnejšie, ponurejšie počasie prichystali? Čo všetko sa dá fermentovať a prečo je to také prospešné? Ako sa pripravuje fermentovaná limonáda? Aký je presný postup? Ako sa pripravujú fermentované citróny, ako chutia ak akým jedlám sa najviac hodia? Dávame aj recept na skvelý indický dhal z červenej šošovice – prečo je tento druh taký obľúbený a čím je prospešný? A ako chutia bylinkové mafiny? Iveta robí aj rôzne semináre a prednášky po tom, ako sa jedlom liečiť...čo ľudí najviac zaujíma? Iveta knihu napísala s dcérou Auréliou Prasličkovou – v čom jej pomáhala, ako prispela? Pár slov o knihe pridá aj Aurélia. Iveta Henzelyová sa zaoberá aj gemmoterapiou, oxymelmi, či terraterapiou? Prečítajte si o nich viac.
Podcast Knižný kompas | Podcast o knihách a čítaní je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.
Autor: Ikar
Kategórie: Knihy, Spoločnosť a kultúra, Vzdelávanie