Podcast: Index

Index 17: Nesplachujte zvyšky jedál do záchoda, stojí to milióny eur

17.01.2019
Tekutý odpad ako zvyšky polievok, kaší či soté nepatria do záchoda ani kuchynských výleviek. Vhodné nie je používať ani drviče odpadov, hoci sú čoraz populárnejšie, vysvetľuje Peter Valachovič, vedúci divízie odvádzania odpadových vôd v Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Tuk zo zvyškov jedla sa totiž v stokách rýchlo zráža, upcháva ich a čistenie stojí milióny eur.   Tekuté zvyšky jedla je najlepšie vyliať do pevného vreca na kuchynský odpad a vyhodiť do komunálneho odpadu, vyplýva zo slov hovorkyne odpadovej firmy OLO Beáty Humenikovej. V podcaste poradí aj to, čo robiť zo zvyškami fritovacieho oleja. Index je týždenný podcast denníka SME s moderátormi Nikolou Bajánovou a Adamom Valčekom.

Podcast Index je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Autor: SME.sk
×
Náš web používa cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie jeho služieb, bez osobnej identifikácie jednotlivých používateľov. Pri používaní nášho webu však môžu naši partneri využívať cookies, ktoré sú personalizované, ale iba v prípade ak ste im už takýto súhlas udelili. Chcem vedieť viac.
OK