DOSLOVA - Lekár Minárik: Boli sme úplne najhorší v rakovine hrubého čreva, jeme príliš bravčového. Ako sa tomu vyhnúť?
V rozhovore s gastroenterológ Petrom Minárikom sa dozviete:
- Ako sa na Slovensku stravujeme a či ide o zdraviu prospešnú stravu.
- Prečo máme najhoršie čísla v počte prípadov rakoviny hrubého čreva.
- A prečo je v našej strave časté červené mäso a čo to spôsobuje.
- Viac ekonomického a politického spravodajstva nájdete na HNonline.sk.
Rozhovor vedie Romana Hlavanda Gogová a pozrieť si ho môžete aj ako video https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova/96163842-boli-sme-uplne-najhorsi-v-rakovine-hrubeho-creva-jeme-prilis-bravcoveho-varuje-lekar-ako-sa-tomu-vyhnut
Odkaz na potravinovú pyramídu nájdete tu: https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/dokumenty/SDTP/standardy/Prevencia/15-11-2023/Potravinova-pyramida-sprievodca-stravovanim-u-dospelych_infografika.pdf
***
Ďakujeme, že počúvate reláciu Doslova aj ako podcast.
https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova
***
Všetky rozhovory HNtelevízie si môžete pozrieť na https://hnonline.sk/tv
***
WEB: https://hnonline.sk/tv
FB: https://www.facebook.com/hospodarskenoviny
IG: https://www.instagram.com/hospodarske_noviny/
X: https://twitter.com/hnonline
Hospodárske noviny sú najdôveryhodnejší denník na slovenskom trhu. Už od roku 1993 vás informujeme o všetkých dôležitých historických okamihoch. Pridajte sa k čitateľom, ktorým záleží na tom, odkiaľ čerpajú informácie. Tvorbu rozhovorov a podcastov môžete podporiť kúpou predplatného. Choďte na https://hnonline.sk/predplatne
Podcast HN Podcast je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.