J.E. Charles D. Balvo, apoštolský nuncius, diplomat Svatého stolce, doyen diplomatického sboru v ČR a titulární arcibiskup castellský
36:10

J.E. Charles D. Balvo, apoštolský nuncius, diplomat Svatého stolce, doyen diplomatického sboru v ČR a titulární arcibiskup castellský

11.03.2021

Pandemie vedle sebe postavila výzvu i příležitost

*** Podcast s J.E. Charlesem D. Balvo, apoštolským nunciem, diplomatem Svatého stolce, doyenem diplomatického sboru v ČR a titulárním arcibiskupem castellským.

***

Podcast Renáty Luckové (c), v 2/2021, moderují Renáta Lucková a Pavel Veselý,  Foto Renáta Lucková (c), podcast připravila a zpracovala pro Ekonomický magazín. cz ( https://e-news.cz).

***

J.E. Charles D. Balvo - narodil se v Brooklynu v USA. Na kněze byl vysvěcen v roce 1976 v Římě. Od roku 1987 působil v diplomatických službách Svatého stolce v Ghaně, Ekvádoru, Chile, Jordánsku a Litvě. V roce 2005 byl jmenován apoštolským nunciem na Novém Zélandě, Cookových ostrovech, ostrově Fidži, Marshallových ostrovech, Kiribati, ve Federativních státech Mikronésie, Nauru, Palau, na ostrově Samoa, Tongu a Vanuatu a apoštolským delegátem Oceánie. Od roku 2013 působil jako apoštolský nuncius v Keni a Jižním Súdánu a také byl stálým pozorovatelem Programu OSN pro životní prostředí a lidská sídla. Jako apoštolský nuncius v ČR působí od roku 2018.

***

Je nám velkou ctí, že jsme se mohli setkat a osobně si povídat s J.E. Charlesem D. Balvo, papežským nunciem v ČR

- O jeho dětství

- Jaký je rozdíl mezi kanonickým a běžným právem?

- O zkušenostech a působení na mnoha zastupitelstvích Svatého stolce ve světě a na různých kontinentech.

- O působení v ČR 1996 - 1999 jako rada apoštolského nuncia Giovanniho Coppy a v současnosti od listopadu 2018 jako apoštolský nuncius

- O češtině

- Současná témata církve

- Církev a koronavirová pandemie a osobní zkušenosti pana nuncia s covidem

- O setkání s papežem Františkem

a více v zajímavém povídání v našem dnešním podcastu s J.E.Charlesem D. Balvo.

***

Podcast si můžete též poslechnout na Spotify , Google Podcasts, Breaker, Radio Public a dalších.

Celý rozhovor si můžete též přečíst na  https://e-news.cz

Podcast Ekonomicky Magazin je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.