Houby, mycelium a ekologické obaly: Měníme budoucnost plastů | 026 David Š. Minařík
49:13

Houby, mycelium a ekologické obaly: Měníme budoucnost plastů | 026 David Š. Minařík

21.12.2024

Dá se nahradit polystyren obalem z hub? Dá. A David Šohaj Minařík to dělá.David je zakladatel firmy MYCO, která vyrábí obaly z mycelia – tedy podhoubí. Zároveň je to bývalý malíř a člověk plný energie, humoru a nadhledu. V téhle epizodě jsme mluvili o inovacích, udržitelnosti, designu, ale i o umění, vínu a trolím marketingu. Skvělá kombinace zábavy a obsahu, který má přesah.🎧 Dozvíte se: 📌 Jak se vyrábějí udržitelné obaly z hub a čím mohou nahradit polystyren📌 Jak dlouho takový materiál vydrží a co se s ním děje po použití📌 Může mycelium rozložit plast?📌 Proč by houby mohly být surovinou budoucnosti📌 Jak se startup jako MYCO rozjíždí v Česku a co ho brzdí📌 A jakou roli v tom všem hraje kreativita, umění a lehká punková energie👉 Sledujte náš podcast na všech platformách a pomozte nám ho dostat k více lidem!💬 Dejte nám vědět, co vás zaujalo nebo čím jsme vás naštvali. Vážíme si každé zpětné vazby.🔔 Nezapomeňte se přihlásit k odběru a zapnout upozornění.📌 Jsme i na sociálních sítích:📸 Instagram 👉 @dvaondrejove 📘 Facebook 👉 @dvaondrejove 📌Chcete sledovat čerstvé informace od Davida Minaříka a jeho společnosti MYCO?🌐 Web: https://www.myco.cz📸 Instagram: https://www.instagram.com/myco.cz/ 📘 Facebook: https://www.facebook.com/myco.cz💼 LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mycocz/posts/?feedView=all00:00:11 - 📜 Úvod 00:01:39 - 🎨 Umění 00:07:00 - 🍄 MYCO – vznik a nápad 00:10:43 - 📦 Produktový design 00:17:16 - 🛠️ Technologie výroby 00:30:50 - 🧱 Jak se formuje obal z hub 00:33:36 - 🕒 Životnost materiálu 00:41:53 - 🌱 Ekologie a životní úroveň 00:46:54 - 🧪 Dokáží houby rozložit plast? 00:51:29 - 🧠 Houby jako fascinující organismus 00:56:20 - 🍽️ Jezení hub 00:58:20 - 🎸 Houby na Rock for People 00:59:33 - 🔬 Výzkum hub 01:02:28 - 🏭 Produkce v MYCO 01:05:46 - 👷‍♂️ Práce v MYCO 01:11:39 - 🇦🇹 Rakousko a srovnání 01:12:49 - ⚠️ Odvrácená stránka hub 01:24:56 - 😈 Trolí marketing 01:38:48 - 🧯 Kapacita výroby 01:43:53 - 🧘 Filosofické okénko 02:01:36 - 👋 Rozloučení

Podcast Dva Ondřejové je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Kategórie: Veda
Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.