
#34 Sladký aj horký biznis s čokoládou s Karolom Stýblom z Lyra Chocolate
Niekto založí firmu z vyšších princípov, niekto z pažravosti. Karol Stýblo je ten druhý prípad. Nečudo, miluje čokoládu, dnes je dokonca jeden z najznámejších čokolatiérov a hodnotiteľov na medzinárodných súťažiach. Slovenská Lyra Chocolate prerazila po celom svete vďaka výberovému kakau, vlastným plantážam v Kolumbii a robiť najmä aj nemožné zákazky. "Vždy som vedel, že to nevieme spraviť a aj tak sme povedali zákazníkom áno," hovorí Karol Stýblo s tým, že vždy dodali čo bolo dohodnuté a chcelo to aj extra míľu v podobe celonočných výrob či vyhodenia celej série čokolád. Značku Lyra budoval edukáciou trhu o kvalitnej čokoláde a keď prišli prvé ocenenia, prišla publicita a marketing takmer zadarmo. Do toho od začiatku dali silný charitatívny rozmer tak, že pomáhajú pracovať postihnutým ľuďom na Slovensku, ale pomáhajú aj komunitám farmárov v Kolumbii, kde sa snažia robiť práce s vyššou pridanou hodnotou. A tento altruizmus je započítaný dokonca aj v cene výrobku. Pri tejto epizóde DoNaha sa pobavíte, zasmejete, pokrútite hlavou....a možno pomaškrtíte. Lebo novinky ako napríklad menštruačná čokoláda sa už chystajú u Karola v laboratóriu.
Podcast DO NAHA je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.