
Predkovia prežehnali chlieb sedemkrát a odložili aj omrvinky. Dnes ho vyhadzujeme vo veľkom
Naši predkovia kedysi k jedlu pristupovali s úctou a využívali recepty či rôzne metódy uchovávania potravín, ktoré dnes podľa Kataríny Nádaskej znovu objavujeme. So slovenskou etnologičkou sme sa rozprávali o plytvaní jedlom na našom území v historickom kontexte a o súčasných trendoch, ktoré nás vedú k uvedomelejšiemu vzťahu k jedlu. Prečo sa chlieb prežehnával sedemkrát a dnes často končí v koši? Ako súvisí industrializácia s nástupom plytvania potravinami?
Rozhovor vznikol v rámci série Zachráň zvyšky, ktorú podporila Nadácia Tesco v rámci projektu Záchranári jedla.
Podcast čierna labuť je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.