CIRCULAR SLOVAKIA: V koši končia aj potraviny, ktorých sa nikto ani nedotkol. Rozprávali sme sa s Tescom a JRK, ako to zmeniť
Za štyri roky znížilo Tesco množstvo potravinového odpadu o 69 % a za minulý rok vyhodili len 0,5 % potravín. Ako sa im to podarilo? A čo sa stane s tými potravinami, ktoré vyhodené byť musia? Nepredané jedlo stojí za 8 % svetových emisií oxidu uhličitého. Ak by bolo krajinou, bolo by tretím najväčším producentom tohto skleníkového plynu. Čo najčastejšie vyhadzujeme a ako sa to dá zmeniť? V sérii Circular Slovakia sme sa rozprávali s Katarínou Pšenákovou z Tesco Slovensko a Martinou Gaislovou z JRK Slovensko.
Podcast čierna labuť je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.