Chutný podcast - Mäso od Romana
44:10
Podcast: CHUTNÝ

Chutný podcast - Mäso od Romana

19.02.2023
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso a steaky, Roman - The BBQ Butcher."Keď som začínal plánovať mäsiarstvo v roku 2017, už vtedy som vedel, že chcem byť ten Roman, ktorý ľuďom napadne, keď sa povie slovo mäso na Slovensku. Našiel som sa v mäsiarstve, baví ma aj grilovanie, ale možno ešte viac ma bavia kurzy a masterclassy, ktoré robím. Tomuto by som sa chcel venovať čoraz viac, robiť aj anglické food-science kurzy s nádychom stand-up po Európe," hovorí Roman o svojej vášni k mäsu, steakom, grilovaniu a šírení jeho expertízy v tejto oblasti medzi ľudí.V podcaste sa tiež dozviete:▶️ aké boli jeho začiatky na slovenskom trhu▶️ prečo sa rozhodol pomerne rýchlo predať úspešnú firmu Regal Burger▶️ ako postupoval ďalej vo svojej kariére▶️ aké existujú druhy steakového mäsa▶️ odkiaľ pochádza mäso od Romana▶️ prečo sa mu ťažko spolupracuje s malými slovenskými farmármi▶️ o vedeckom prístupe pripravovania steakov a mäsa▶️ prečo si dať pozor na správne korenie a soľ▶️ o šokujúcom zistení o mäsiarskych pultoch v obchodoch▶️ recept s postupom ako uvariť najchutnejší guláš"Poviem teraz niečo, čo som ešte takto verejne nepovedal. Keď prídeš k mäsiarovi, uvidíš, že mäso má rozdelené na dva druhy. Hovädzie predné a hovädzie zadné. Prečo? Anatomicky to nesedí. Hovädzie predné je krk, predné lýtko, zadné lýtko, chvost, brucho, hruď, rebrá. A hovädzie zadné je plece a stehno. Nikto to nevie. Strašne som sa smial, keď dával mäsiar hovädzie predné na pult dopredu. Pretože hovädzie predné je na polievku, varenie, dusenie, lebo má veľa kolagénu, ktorý sa musí dlho rozkladať. A hovädzie zadné je na minútky, bežné varenie a pečenie. Keď som to zistil, neveril som tomu…".CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk

Podcast CHUTNÝ je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.