Chutný podcast - Chez Balzac
01:08:50
Podcast: CHUTNÝ

Chutný podcast - Chez Balzac

21.08.2022
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je doktor filozofie z parížskej Sorbonny, spisovateľ, učiteľ etikety a podnikateľ, Ľubomír Jančok. "Hovoril som si, že chcem priniesť na Slovensko to, čo mi Francúzsko dalo. Založil som tu podnik, no moja podmienka bola, že polovica aktivít Chez Balzac sa musí viazať na vzdelávanie v oblasti etikety. Prečo? Zamyslel som sa nad tým a povedal som si, že na čo budem robiť všetky tie jedlá, keď k ním nevieme správne pristúpiť, nevieme ich jesť. Celý systém naraz nezmeníš, preto treba postupne meniť jednotlivcov, ktorí ho nakoniec postupne zmenia. A tí, ktorí to robia nesprávne, budú kopírovať a nasledovať väčšinu. Preto musím ísť najprv 3 kroky dozadu, vyzbrojiť svoj tím a naučiť ľudí ako by si to jedlo mohli patrične vychutnať. Niekedy skrátka musíme urobiť pár krokov späť, obohatiť jednotlivcov a to potom Vás a všetkých naokolo posunie vpred", popisuje filozofiu Chez Balzac, Ľubomír Jančok. V podcaste sa tiež dozviete: ▶️ Aká je filozofia originálneho francúzskeho projektu Chez Balzac ▶️ Prečo je francúzska gastronómia zapísaná v zozname UNESCO a ako veľmi je dôležitá chronológia pri podávaní jedál ▶️ O histórii francúzskeho gastra a typických znakoch etikety ▶️ O princípe konfliktnej harmónie a regionálnej dedičnosti gastra vo francúzsku ▶️ Či je u nás možné šíriť koncept pravej kvalitnej francúzskej kuchyne ▶️ O tzv. horizontálnom systéme vzdelávania a presahu francúzskeho gastra s politikou, históriou či sociológiou ▶️ Prečo treba mládež učiť etiketu a viesť ich správnym smerom ▶️ V čom je lepšia slovenská gastronómia a v čom tá francúzska ▶️ O vyznamenaniach, ktoré sa vo Francúzsku udeľujú tým najväčším majstrom svojho remesla ▶️ Čo všetko môžete očakávať v Chez Balzac a ako sa pripraviť na návštevu tohto podniku "Práca u nás v Paríži nie je len prvou hodnotou, je to niečo viac. Dať zmysel peniazom a dať zmysel tomu, prečo pracujem, prečo mám rodinu, prečo tak dlho jem a vychutnávať si to nejakým iným svojským spôsobom. Vraciame sa vo svete späť z globálu do lokálu, aby sme museli opäť uchopiť podstatu bytia, pretože sme sa od nej vzdialili. Chcime byť niečo viac ako sme. Chcime ísť ďalej ako sme,... ako možno môžeme. To je presne ten renesančný duch - expanzívnosť, ktorá má princíp včelieho úľa. Musíme najprv dávať, aby sme neskôr mohli príjmať," dodáva na záver francúzskeho gastro-filozofického dielu podcastu, Ľubomír Jančok. CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk

Podcast CHUTNÝ je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.