Chutný - Vojto Artz
54:52
Podcast: CHUTNÝ

Chutný - Vojto Artz

16.05.2021
Ľudia chcú zážitok. Cieľom je, aby jedlo bolo pôžitok a to okolo zážitok.Prvú skúsenosť s varením má zo štyroch rokov. Už  vtedy mal v sebe túžbu objavovať chute a spájať ich. Hosťom nového podcastu Chutný je Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.  Ako sám Artz povedal: “nôž je pravá ruka kuchára. Ja som sa ho naučil používať v škole. Kuchárska škola mi dala znalosti, zručnosti a tovaroznalectvo. Som za ňu vďačný, lebo je to veľmi užitočné pre môj život kuchára. Dnes chcú kuchári hneď by “majstri”, ale keby sa išli učiť sushi do Japonska, tak budú len štyri roky variť ryžu. Našťastie sú na Slovensku aj výborné školy, z ktorých vychádzajú dobrí kuchári”. „Byť prezident to je záväzok. Voči kuchárom vo zväze, ale aj voči svetu. Odovzdávame si trendy, komunikujeme o tom ako napredujeme, či aké súťaže robíme. Máme svoju reprezentáciu. Národný tím je širší a z toho sa vyberá na súťaže. No žiaľ, nie je tu žiadna podpora štátu. Ak chceme ísť na súťaž, musíme si zohnať peniaze a aj na to trénovať. Je dôležité vyťahovať z kuchárov to, čo ich baví. Vtedy to bude chutiť aj ľuďom”, objasňuje situáciu Artz.Ostatný rok mal veľmi negatívny dopad najmä na segment reštaurácií. Ako však Artz hovorí: “reštart gastra po korone bude silný. Veľa reštaurácií síce neprežilo, ale na druhej strane to trh trochu prečistilo. Teraz ten nábeh však bude náročný. Veľa ľudí totiž odišlo a bude ťažké ich nabrať späť. Vážim si ľudí, ktorí sa snažili počas celej doby lockdownu a nachádzali riešenia ako fungovať a prispôsobili sa dobe. Venovali sa rastu streetfood a donášky. Mnoho dobrých kuchárov sa vybralo týmto smerom. Už to nie je o mastných hranolkách a párku v rožku, ale o kvalitnom jedle”.V podcaste sa tiež dozviete: ▶ o kuchárskych školách▶ ako kombinovať chute ▶ o gastro segmente po korone ▶ čo robí ako prezident kuchárov a cukrárov ▶ o slovenskom jedle, ktoré inšpiruje svet ▶ ako pracovať s jednotlivými surovinami ▶ čo je to rondon ▶ či si objednáva donášku jedla ▶ o aktivite “Stále sme tu”▶ o recepte na paelu z dobruchut.sk CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval  v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk 

Podcast CHUTNÝ je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.