Chutný podcast - Rado Nackin
55:30
Podcast: CHUTNÝ

Chutný podcast - Rado Nackin

24.07.2022
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je gurmán a autorita slovenskej gastronómie, Rado Nackin. "V dnešnej dobe vegetariáni, bezlaktózoví či bezlepkoví členovia domácností rozhodujú o tom, kde sa celá rodina chodí najesť. Ako kedysi hovorila moja babka: 'Treba jesť všetko a s rozumom. Trocha mäsa, trocha zeleniny a trocha rýb.' Mňa nikto, kto je vegetarián nepresvedčí, že to je cesta. Ale to platí aj opačne. Nemôžeme všetci každý deň jesť hamburger. Treba to vybalansovať a riadiť sa zdravým rozumom, pretože toto tu dnes trochu chýba," hovorí na úvod Rado Nackin. V podcaste sa tiež dozviete: ▶️ kto ho priviedol k vareniu a čo najčastejšie doma varil ako mladý chalan ▶️ ako sa dostal do gastronómie v časoch, keď to vôbec nebolo jednoduché ▶️ stará tradična kuchyňa vs. nová moderná kuchyňa ▶️ o environmentálnej záťaži gastra a udržateľnosti vzácnych gastro-surovín ▶️ prečo si myslí, že o pár rokov mäso výrazne zdražie ▶️ prečo je dôležité šírenie tradícií, ale aj posúvanie jedál na vyšší level ▶️ aká je cesta pre ambicióznych šéfkuchárov, ktorí chcú, aby ich verejnosť poznala ▶️ prečo podnikanie v gastre na Slovensku rozhodne nie je pre každého ▶️ o svete Michelinu a aké sú vyhliadky na zisk ocenenia pre slovenskú reštauráciu ▶️ ako Rado každoročne pozýva na Slovensko 6 zahraničných michelinských kuchárov, ktorí učia tých našich "Gurmánstvo je len o tom jesť dobré kvalitné suroviny, snažiť sa neprejedať sa a jesť s mierou. Lebo gurmán nie je ten, kto toho strašne veľa zje, ale skôr človek, ktorý je kvalitne a vyvážene", dodáva Rado Nackin aj ako autor jediného slovenského bedekra Gurmán na Slovensku, ktorý robí už viac ako 20 rokov dobré meno tým najšikovnejším kuchárom a najkvalitnejším reštauráciam. CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk

Podcast CHUTNÝ je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.