Dobré správy pre alergikov. Peľové spravodajstvo na víkend a 43. týždeň
02:50

Dobré správy pre alergikov. Peľové spravodajstvo na víkend a 43. týždeň

22.10.2021
Peľové spravodajstvo Vám prináša spoločnosť ALK, ktorá prináša riešenia pre lepší život s alergiou.

V uplynulom meranom týždni druhové spektrum peľu v ovzduší ostalo nezmenené. Celkové denné koncentrácie peľu a spór húb (plesní) v ovzduší na celom území Slovenska opäť poklesli a počas celého týždňa dosahovali len veľmi nízke hodnoty. Denné koncentrácie všetkých spór húb (plesní) majú taktiež klesajúcu tendenciu na celom území Slovenska.

Prognóza peľovej situácie na víkend a ďalšie týždne do konca roka
Celkové denné koncentrácie peľu v ovzduší v najbližšom období dosiahnu len veľmi nízke denné hodnoty. Denné koncentrácie spór húb (plesní) budú s prichádzajúcimi nočnými mrazmi výraznejšie klesať, ale až do zimy ostávajú spóry poslednými aktívnymi vzdušnými alergénmi.

Peľová sezóna 2021 skončila! Končíme tohoročné podcasty o peľovej situácii na Slovensku. Všetky monitorovacie stanice budú pracovať podľa poveternostných podmienok minimálne do konca októbra. Výsledky budú publikované na internetovej stránke www.alergia.sk v sekcii peľové spravodajstvo. Spolu s mojimi kolegami z jednotlivých monitorovacích staníc, ktorí sa počas celého roka aktívne podieľali na príprave peľového spravodajstva na Slovensku ďakujem za Vašu priazeň. Opäť sa ohlásime s prvým výskytom peľu jelše a liesky začiatkom jari 2022!

Podrobnejšie informácie nájdete na stránke www.alergia.sk v časti peľové spravodajstvo. Ďakujeme Vám za pozornosť pri počúvaní odborného podcastu Alergia – Imunológia. Informácie o vývoji peľovej situácie na Slovensku pre Vás pripravila Dr. Janka Laffersová, z koordinačného pracoviska peľovej informačnej služby Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici. Podcast Alergia - Imunológia je súčasťou skupiny podcastov Zdravie. V prípade otázok k podcastu Alergia - Imunológia nám píšte na emailovú adresu info@alergia.sk. Pre pravidelné odoberanie podcastov Alergia-Imunológia sa prihláste vo svojej obľúbenej mobilnej podcastovej aplikácii.

Podcast Alergia - Imunológia je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.

Kategórie: Zdravie
Táto webová stránka používa súbory cookies, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie a skvalitňovanie webovej stránky. Ďalšie informácie o tom, ako používame súbory cookies, nájdete tu.
Bližšie informácie o spracúvaní osobných údajov ako aj o súboroch cookies nájdete tu.

Technické cookies

Vždy aktívne cookies sú nevyhnutne potrebné na základné fungovanie. Bez týchto súborov by sme nemohli poskytovať služby, ktoré umožňujú tejto stránke fungovať.

Funkčné cookies

Funkčné cookies vylepšujú fungovanie webových stránok, nakoľko si môžu pamätať napríklad informácie ako používateľské meno, jazyk alebo preferovanú polohu. Vďaka zapamätaniu si Vašich volieb môže stránka poskytovať vylepšené a osobnejšie služby.

Analytické cookies

Tieto cookies zhromažďujú anonymné informácie o tom, ako používatelia využívajú webové stránky. Z týchto dát sa dozvieme, ako používatelia reagujú na stránku poskytnutím informácií o tom, aké oblasti navštívili, aký čas na našej stránke strávili, a či sa pri tom vyskytli nejaké problémy, napríklad chybové hlásenia, čo nám pomáha vylepšovať webovú stránku.

Marketingové cookies

Marketingové cookies pomáhajú sledovať Vaše online návštevy a aktivitu na našich webových stránkach. Uvedené pomáha poskytovať a zobrazovať Vám relevantnejšie reklamy alebo obmedzujú počet zobrazení reklamy. Tieto súbory cookie môžu zdieľať tieto informácie s inými organizáciami alebo inzerentmi. Ide o trvalé súbory cookie a takmer vždy pochádzajú od tretích strán.