45:29
Podcast: Fitshaker Podcast
#77 Bartek Dobrodej Krzewiński : „Divoké jedlé rastliny dnes ľudia nezbierajú, lebo ich väčšinou nepoznajú.“
19.04.2022
Jar je ideálny čas na zbieranie divokých jedlých rastlín. Teraz sú totiž najmladšie, a teda aj najchutnejšie. Vedeli ste, že pri prechádzke po lúke je väčšina byliniek aj burín, ktorými je obsypaná jedlých? V tejto epizóde sa dozviete aj to, čo všetko sa dá v prírode zjesť, ktoré “buriny” sú najchutnejšie, ktoré stromy majú jedlé listy, kvety, plody či puky, ako zjesť v prírode žihľavu, aby ste sa nepopŕhlili, ako si urobiť divoký “zelený jačmeň”, “divoké”zelené smoothie, nátierky, nakladaný medvedí cesnak či palacinky z bazy? Prečo by sme mali konzumovať viac zeleného, ktoré rastliny sú jedovaté a ako sa najlepšie naučiť ich spoznávať ? Ing. Bartek Dobrodej Krzewiński je etnobotanik, milovník prírody, vyštudovaný lesník a ochranár prírody, lektor kurzov o divokých jedlých a liečivých rastlinách, ktorým sa venuje už od detstva. Už desať rokov robí prednášky a semináre a v lete mu vyjde kniha Divoké jedlé rastliny, v ktorej zosumarizoval svoje dlhoročné poznatky a skúsenosti z tejto oblasti.
Podcast Fitshaker Podcast je vložený na túto stránku z otvoreného informačného zdroja RSS. Všetky informácie, texty, predmety ochrany a ďalšie metadáta z informačného zdroja RSS sú majetkom autora podcastu a nie sú vlastníctvom prevádzkovateľa Podmaz, ktorý ani nevytvára ani nezodpovedá za ich obsah podcastov. Ak máš za to, že podcast porušuje práva iných osôb alebo pravidlá Podmaz, môžeš nahlásiť obsah. Ak je toto tvoj podcast a chceš získať kontrolu nad týmto profilom klikni sem.
Autor: fitshaker.sk
Kategórie: Zdravie